Centro de Saude en A Covada | Abalo Alonso Arquitectos

Terreo ben orientado. Lixeira pendente cara ao suroeste e masa arbórea de castiñeiros, carballos e eucaliptos ao oeste. Situámosnos/Situámonos sen molestar; respectamos o arbolado e pegámosnos/pegámonos, pechándonos, ao futuro vial ao noreste.

Unha peza ligeramente compacta, dunha planta para evitar problemas de accesibilidad e que se vai encaixando no terreo, cun esquema moi sinxelo en forma de hache.

Acceso desde o leste, a través dun zaguán privado ata alcanzar o centro da edificación, desde o cal repártese xogo.

Cada parte do programa nun á; rehabilitación, persoal, consultas xerais, pediatría e instalacións. Organizadas en torno a patios, zaguanes ou fisuras que matizan o encontro coa contorna xerando riqueza espacial; estancias abertas ou pechadas, permeables ou contidas en función do seu uso.

Iluminación directa, a través de celosías ou mediante lucernarios que cualifican os espazos.

Muros de carga, losas de hormigón, pechaduras de aceiro. Cuberta inclinada oculta, con gárgolas, solados de linóleo. Particiones interiores de cartón yeso ou madeira; celosías. Arbolado.

Obra: Centro de Saude. A Covada. Oleiros. A Coruña.
Autores: abalo alonso arquitectos [Elizabeth Abalo y Gonzalo Alonso]
Colaboradores: Carlos Bóveda [cálculo de estructuras], Obradoiro Enxeñeiros [ingeniería]
Promotor: Xunta de Galicia. Sergas.
Contratista: Arias Hermanos
Ano: 2006-2009
Emplazamento: A Covada, Oleiros, A Coruña, Galicia, España
Fotografía: Héctor Santos-Díez | BISimages
+ abaloalonso.es

Recoñecimentos
• Accesit XIV Premios COAG 2010. Santiago de Compostela.
• Seleccionada XI Bienal de Arquitectura Española. Madrid 2011
• Finalista V Premios Enor 2011. Vigo.
• Premio Aplus Melloror edificio sanitario de España. Barcelona 2011
• Seleccionada Premios BigMat 2011. Madrid

veredes
veredes Administrator

Búsqueda para satisfacer el conocimiento de la actividad arquitectónica y tangentes que se generan. La idea es crear un espacio para divulgar los diversos proyectos en busca de nueva inspiración y de intercambio.

follow me

Arquivado en: arquitectura, equipamiento sanitario, obras

Tags: , , , , , , , , ,