Casa Menta [Mentaniski] | James&Mau

Vivenda de 100m2 construídos en forma cúbica, desenvolvido nunha soa planta e distribuído nun espazo principal de Salón-comedor-cociña tipo “open space”, dúas habitacións e un baño. Situado na natureza dunha pequena urbanización da provincia de Tarragona o proxecto está pensado como segunda vivenda de lecer que sexa de uso fácil e eficiente, e aproveitando ao máximo a súa contorna natural.

A casa está pensada como unha “caixa de vivir” ;”living box” que se pode “abrir”, “pechar”, “acender”, “apagar” , “quentar”, “arrefriar “ de xeito eficiente e rápida. Apostouse por un deseño cúbico, racional, funcional, no que a transición entre os espazos interiores e exteriores fose o máis fluído posible. A estética da casa está marcada polo contraste entre a luminosidad ocre da súa fachada de aceiro corten e o verde da súa contorna natural.

As contraventanas en aceiro corten perforado, completamente integradas na fachada, personalizan o deseño mediante follas de menta e proxectan forma luminosas no interior de día e no exterior de noite, cal “caixa de luz”.

Estando as fiestras abertas as perforaciones das contraventanas permiten unha lixeira circulación de aire mentres protexen o interior dos raios solares directos. A forma cúbica da casa se distorsiona ligeramente grazas a un retranqueo en pártea norte, creando recunchos que dan, durante os diferentes momentos do día, zonas de sombra natural no exterior.

O proxecto segue os conceptos da arquitectura bioclimática mediante o seu deseño solar pasivo, a súa fachada “intelixente” que se abre e péchase; o aprovechamiento das árbores circundantes á vivenda; o seu sistema de ventilación cruzada, etc…

O sistema constructivo tradicional de Infiniski mediante contenedores marítimos foi substituído neste caso por un sistema modular fabricado en taller. Este permite un mellor aprovechamiento do espazo e unha maior optimización dos materiais sendo empregados 3 módulos metálicos (ISO- transporte) que serven como estrutura do edifico.

Unha construción industrializada e modular permite gestionar dunha forma máis eficaz os residuos, a introdución de materiais reciclados, e pensar nun proceso máis integrado de construción. Tamén permite reducir os custos, os tempos e as contaminaciones medioambientales, logrando unha alta calidade arquitectónica e de deseño.

O cerramiento interior está conformado por illamento de la de ovella (Marca: Rmt-Nita Distribució Sostenible Aïllants Renovables) así como paneles de fibra de celulosa e yeso natural para os parámetros interiores (substituíndo o tradicional Pladur por unha composición ecolóxica. Marca: Fermacell).

Coa acción conxunta da arquitectura bioclimática, o uso de materiais ecolóxicos e illamentos de alta calidade, a integración de sistemas de enerxías renovables (Calefacción de Biomasa e paneles solares para a auga quente) o edificio logra un alto confort térmico. Así mesmo o proxecto entra a formar parte da selectiva “categoría A de eficiencia energética” co recoñecemento oficial do Instituto Catalán de Enerxía ICAEN.

Estes 100m² han ter un custo de 100.000 euros e un tempo de ejecución de 3 meses, así mesmo esta casa podería chegar a ser ampliable fácilmente en 30m² si o cliente así o necesitase no futuro.

Obra: Menta House [alias Mentaniski]

Autor: Jaime Gaztelu González- Camino e Mauricio Galeano Escobar [James & Mau]

Lugar:Reus,Tarragona,España

Superficie contruida: 100 m2

Constructor: Infiniski ( www.infiniski.com)

Ano: 2011

Tempo de construcción: 3 meses

Custo: 100.000 euros

Fotografía: Juliette Frey

+ www.jamesandmau.com

veredes
veredes Administrator

Búsqueda para satisfacer el conocimiento de la actividad arquitectónica y tangentes que se generan. La idea es crear un espacio para divulgar los diversos proyectos en busca de nueva inspiración y de intercambio.

follow me

Arquivado en: arquitectura, obras, vivienda unifamiliar

Tags: , , , , , , , ,