Piso Crig. Reforma integral dunha vivenda en Burgos | Bher Arquitectos

Piso Crig. Reforma integral de una vivienda en Burgos Bher Arquitectos o32

O Piso Crig é o resultado dunha reflexión ao redor das limitacións e oportunidades concretas da vivenda orixinal. Cando chegan a nós os propietarios acaban de adquirir un piso de dúas caras: unha ben orientada, con moita luz e boas vistas; a outra condenada a vivir na noite, por dar a un patio de luces estreito e escuro.

Fronte ás seis habitacións orixinais, esta pequena familia de tres membros -quen sabe se de máis no futuro-, só necesita tres dormitorios, quizais catro. Isto abre a porta á reorganización completa de todos os espazos, de tal forma que alcancemos o noso principal obxectivo: unha vivenda alagada de luz.

Para conseguilo tomamos unha decisión fundamental: desprazar o corredor desde o centro da vivenda ata o patio. Desta forma todos os espazos habitables -salón, cociña e dormitorios- envorcan cara ao luminoso parque. Ningún habitante desta casa verase relegado a un dormitorio escuro, nin terán que almorzar cada día con luz artificial.

As estancias adquiren fondo suficiente para poder independizarse da fachada, de tal forma que as divisións cegas non chegan a esta. Grazas á creación dunha galería-xardín dáse continuidade a todas as xanelas do parque, xerando unha sensación de gran amplitude.

Ao mesmo tempo resólvese o conflito derivado da localización dos novos tabiques entre habitacións, que non sempre coinciden coas divisións das xanelas orixinais. Os dormitorios de nenos ábrense ao “xardín” a través dunha gran cristaleira, facendo seu este espazo para xogos ou lectura.

A estratexia material é sinxela e segue os criterios do piso orixinal. O chan de madeira de carballo é o existente, ao cal se aplicou un verniz transparente para mostrar a súa cor natural. E os elementos moble incorporan sempre o aluminio das carpinterías orixinais.

Para o resto utilízanse o branco e os reflexos, que na súa neutralidade multiplican as visuais e a percepción de espaciosidad e luz.

Obra: Piso Crig. Reforma integral dunha vivenda en Burgos
Autores: Estudio Bher Arquitectos (Diana Hernando Navarro+Carlos Bermúdez Alonso)
Emprazamento: Burgos, España
Ano: 2016-2017
Superficie útil: 155 m2
Fotógrafo: Javier Bravo
Constructora: Hermanos García Arnáiz S.L.
+ estudiobher.com

Arquivado en: arquitectura, obras, reforma interior

Tags: , , , , , , , ,