Centro de Saude de Oroso | Manuel Vázquez Muíño

Edificio de planta rectangular de medidas 60×34 m, con patios interiores de diversos tamaños e características. Patios con vegetación que permiten crear ambientes interiores agradables e unha boa ventilación natural en período estival.

Acceso cuberto ao edificio a través do patio maior, disposto a modo de claustro en torno ás esperas das consultas xerais. O resto de patios, máis pequenos, cun carácter distinto.

Zonas públicas en planta baixa, facilitando o movemento dos usuarios, e pequeno volume en planta alta para zonas de uso restrinxido a persoal do centro. Consultas con lucernarios, que ademais dunha boa iluminación natural permiten dispoñer de ventilación cruzada.

Funcionalidad e comodidade como aspectos irrenunciables de calquera arquitectura: obviedad que ás veces parece que esquecemos.

Obra: Centro de Saude de Oroso

Arquitecto (proxecto e dirección obra): Manuel Vázquez Muíño

Colaborador: Roberto Regatos Gómez

Estructura: Ismael Ameneiros Rodríguez

Instalacións: Miguel Ces Pérez

Arquitecto técnico: Manuel López Lamas

Promotor: Sergas. Xunta de Galicia

Empresa Constructora: OHL

Data proxecto: 2008

Data obra: 2009-2011

Situación: Sigüeiro. Concello de Oroso. (Coruña).

Presuposto Execución Material: 1.322.610 €

Superficie construida: 1.636 m2

Fotografías: Manuel Vázquez Muíño | Héctor Santos-Díez | BISimages

+ vazquezmuino.com

veredes
veredes Administrator

Búsqueda para satisfacer el conocimiento de la actividad arquitectónica y tangentes que se generan. La idea es crear un espacio para divulgar los diversos proyectos en busca de nueva inspiración y de intercambio.

follow me

Arquivado en: arquitectura, equipamiento sanitario, obras

Tags: , , , , , ,