Hotel Akelarre | mecanismo

5 (100%) 1 vote

Akelarre é o resultado de máis de corenta anos de desenvolvemento dunha identidade propia. Unha mestura refinada do respecto do tempo e a preservación da tradición cunha obsesión pola investigación e a innovación. É precisamente esa simbiose entre a integración no contexto e a innovación o que definen o espírito do Hotel Akelarre.

Hotel Akelarre mecanismo o1 Vista-aérea-Akelare

Partindo deste pensamento, desenvolvemos nun ano un meticuloso proceso de deseño e construción do hotel. O coidado pola selección dos materiais, o mobiliario e a execución detallada, identifica especificamente o proxecto do Hotel Akelarre; o material como vínculo entre concepto, forma e función. O emprego de materiais naturais, tradicionais e atemporales; pedra, madeira, metal, e liño, respectando a súa natureza e as súas propiedades na maneira de empregalos, pero sen renunciar á investigación e ao uso de técnicas novas para a súa manipulación e instalación caracteriza o proxecto e ao propio estudo. A utilización dun material en cada volumetría construtiva e a sucesión de materiais cada vez que se interfere ou modifica unha xeometría ou volume, definen o concepto e o funcionamento do proxecto ao mesmo tempo que se xeran os diversos ambientes e acabados dotando ao hotel da súa inequívoca personalidade.

O Hotel atópase a poucos quilómetros do centro de San Sebastián, na ladeira norte do monte Igueldo, orientado ao mar Cantábrico e envolvendo o antigo edificio no que se sitúa o afamado restaurante de tres estrelas Michelin.

Cinco cubos de pedra emerxen da ladeira da montaña cara ao mar albergando no seu interior as habitacións. Un total de 22 habitacións, implantadas en dous niveis, todas elas orientadas ao mar e funcionalmente similares con independencia da súa dimensión ou a súa categoría.

Lixeiramente rehundidos sobre a cuberta dos cubos, aparecen seis espazos de contorno curvilíneo. Estas terrazas horadadas na pedra, conéctanse co resto da cuberta onde aparecen combinándose, diferentes zonas axardinadas e espazos entarimados de estancia con precipitadas vistas ao horizonte.

Un ramal completamente envolvido en madeira, discorre longitudinalmente en cada nivel, a modo de espazo de circulación polos cubos conectándoos entre si e co resto dos espazos de uso común do hotel, wellness, comedor, adega e salón. Cada un destes espazos é un escenario independente conectado ao conxunto mediante un mesmo linguaxe formal e material.

Nesta liña, o comedor Oteiza desenvólvese cun ton independente do restaurante aínda mantendo unha coherencia e parecido inequívocos con este. A amplitude xeral do espazo recibe ao visitante, e unha iluminación estudada xunto ás panorámicas ventás ao mar ambientan o espazo.

O salón, tamén en sintonía con toda a arquitectura, recolle as sensacións pretendidas coa calidez das texturas, luces e materiais, pero está distintivamente personalizado con deseños propios de mobiliario. Con acceso directo ás cubertas e coas inconfundibles vistas que garante a posición do Hotel na pronunciada ladeira do monte.

Ao mesmo nivel, a adega concibida en dúas áreas, como espazo de catas e espazo de conservación e exposición, divídese cun gran vidro curvado. A mesa alta de catas en pedra protagoniza a estancia principal, e a disposición e iluminación do expositor resalta a presenza das botellas como o elemento máis importante da adega do restaurante.

O espazo wellness desenvólvese en dúas áreas diferenciadas por un cerramento de vidro curvo. Unha zona húmida cunha sorprendente piscina de pedra acompañada da sauna e o baño turco; e outra zona na que se sitúan as tres cápsulas pétreas independentes, concibidas mediante un innovador sistema construtivo, onde se realizan os tratamentos. O acceso cálido no que se sitúan os nichos entelados como espazo de estancia e cinco cabinas a modo de vestiarios xunto a un pequeno ximnasio, contextualizan un espazo que sumado ás vistas panorámicas da zona de relaxación dá unha calor e gusto estético inesquecible.

Un proxecto que recolle a esencia da innovación característica da historia de Akelarre contextualizada conceptualmente coa dedicación material que define nosa marca mecanismo.

Obra: Hotel Akelarre
Autor: Mecanismo – Marta Urtasun e Pedro Rica
Emprazamento: Monte Igueldo, Donostia, San Sebastián, España
Ano: 2017
Superficie construida: 3.688,60 m2
Colaboradores:
Constructora: Orizki
Estrutura: Mecanismo estruturas
Instalacións: EOS enxeñeria
Aparellador: Elicabet González
Consultor fachada vidrio: Uxama
Project Manager: Mecanismo
Fotógrafo: Kike Palacio
+ mecanismo.org

veredes
veredes Administrator
Surge enero de 2009 como búsqueda de satisfacer el conocimiento de la actividad arquitectónica y tangentes que se generan. La idea es crear un espacio para divulgar los diversos proyectos en busca de nueva inspiración y de intercambio. Además de ofrecer la inmediatez de las noticias, se puede buscar información a través de distintas clasificaciones.
follow me

Arquivado en: arquitectura, equipamiento dotacional, equipamiento terciario, obras

Tags: , , , , , , , , , ,