Casa-Estudo para un editor | Fent Estudi

5 (100%) 4 vote[s]

A casa sitúase en Catarroja (Valencia), nunha parcela entre medianeiras profunda e con orientación norte-sur. Como punto de partida atopámonos unha construción de dúas alturas inmersa no medio de dous bloques de vivendas, en planta baixa unha vivenda escura e excesivamente compartimentada, no volume superior, construído con posterioridade, un faia

Casa-Estudio para un editor Fent Estudio 6 © Milena-Villalba

O seu propietario, un editor xubilado, aborda o proxecto de transformar a vivenda familiar nunha casa-estudo que de resposta ás súas necesidades actuais. En primeiro lugar, o proxecto elimina os elementos impropios que foron colonizando o patio ao longo dos anos, co obxectivo de outorgar o máximo protagonismo no espazo exterior, atraer a luz solar e favorecer a ventilación natural. A partir de aquí, constrúese unha intervención modesta, realizada exclusivamente en planta baixa, que define dúas zonas independentes: unha de ámbito doméstico que aproveita a construción orixinal vinculada á rúa, e, outra de nova construción onde se sitúa o estudo, illado e encaixado á parte posterior do patio. A fachada e a planta superior quedan inalteradas.

Tanto a tipoloxía construtiva do novo volume, como os materiais empregados, recorren a solucións tradicionais, que aproveitan e valoran os medios do lugar. Muros de carga con forxado de vigueta e bovedilla, ferro, cerámica, madeira… materiais sinxelos e sinceros, que non lles gusta aparentar aquilo que non son, despréganse por toda a casa. A vexetación chega ao patio como un material máis para apropiarse do espazo e dotalo de vida: un fresno de flor, plantas aromáticas e enredaderas instálanse e tradean polas medianeiras, que se confunden coas novas fachadas desprovistas de pintura.

Unha vez adaptada, a casa acolle de novo as súas portas de madeira, as antigas cómodas, a cama da nai e un bo puñado de obxectos que convivirán cos recentemente chegados para xerar un espazo que se reinventa e acompaña a evolución dos seus habitantes.

Obra: Casa-Estudio para un editor
Autor: Fent Estudi Coop. V. (Fran Azorín, Isabel González, Eva Raga)
Colaboradores: Ricardo Ortí, arquitecto, Miguel Navarro, arquitecto técnico, Blas Ramón, empresa construtora, Muycarp, carpintería de madeira, Instalec, instalación eléctrica.
Ano: 2018
Emprazamento: Catarroja, Valencia (España)
Fotografías: Milena Villalba
+ fentestudi.com

veredes
veredes Administrator

Búsqueda para satisfacer el conocimiento de la actividad arquitectónica y tangentes que se generan. La idea es crear un espacio para divulgar los diversos proyectos en busca de nueva inspiración y de intercambio.

follow me

Arquivado en: arquitectura, obras, reforma interior, vivienda unifamiliar

Tags: , , , , , , , , , , , , ,