Pequena vivenda bioclimática en Riveira | ARKKE

Pequeña vivienda bioclimática en Riveira ARKKE 019

A premisa esencial do encargo foi deseñar unha pequena vivenda altamente eficiente e saudable capaz de sacar o maior proveito posible dunha parcela moi estreita pero cunhas deliciosas vistas da ría de Arousa.

O punto forte da parcela é, ademais das mencionadas vistas, a súa posición elevada sobre o camiño de acceso, o que facilitou a apertura das fachadas cara ás orientacións desexadas sen comprometer a súa privacidade.

O reducido tamaño da casa e as limitacións económicas leváronnos a crear un volume relativamente compacto pero aberto cara ás vistas a través do volume do soportal que se estende lateralmente formando o beirado da cuberta, elementos que contribúen eficazmente ao bo comportamento enerxético da vivenda xa que protexe os ocos da radiación solar directa do verán pero permiten o soleamiento no inverno. Toda a envolvente hase resolvido cun sistema de illamento exterior ( SATE) salvo as fachadas sur e leste, que protexidas polo soportal e beirado hanse resolvido cunha fachada ventilada de madeira de piñeiro.

O programa da vivenda, de planta baixa, está formado por un salón con cociña aberta, dous dormitorios, un aseo e un cuarto de instalacións e salvo os dous últimos, todos os espazos gozan das vistas.

A estrutura de madeira contra laminada reforzou o comportamento térmico da envolvente ata baixar o coeficiente de transmisión térmica moi por baixo do máximo permitido, contribuíndo ademais a mellorar a calidade ambiental grazas ao seu bo comportamento higrométrico e transpirabilidad.

Obra: Pequena vivenda bioclimática
Autor: ARKKE (Oskar R. Ramos)
Emprazamento: Lugar de Framil, Monteamigo. Riveira. Galicia. España
Ano: 2018
Superficie construida: 85 m2 de vivenda + 17 m2 porche
Outros participantes: Construcciones Luís Beiras Sl, Madera Contra laminada Altermateria
Fotógrafo: Antonio Vázquez Sotelo
+ arkke.es

veredes
veredes Administrator

Búsqueda para satisfacer el conocimiento de la actividad arquitectónica y tangentes que se generan. La idea es crear un espacio para divulgar los diversos proyectos en busca de nueva inspiración y de intercambio.

follow me

Arquivado en: arquitectura, obras, vivienda unifamiliar

Tags: , , , , , , , ,