Housing between dividing in Algalia de Abaixo | Ansede Quintáns Arquitectos

Unha planta baixa estreita, semienterrada, e cunha soa ventá a unha rúa estreita, e dúas plantas moi compartimentar nas que en tempos viviu unha familia de oito persoas, foi o que nos encontramos ao chegar.

Como é lóxico, a obsesión foi dende o principio conseguir espazos máis abertos e levar luz natural á planta baixa. E como sempre, cando se demole a estrutura, a luz chega ata o chan. O esforzo dende ese momento foi intentar que quedase ata o final.

aq_alg_02_int01

Para iso sacrificouse unha franxa de pouco máis dun metro cara á fachada posterior en planta segunda e acritalar se o chan dun pequeno estudo en planta primeira.

A vivenda, para unha parella nova, distribuíuse en cociña, estar e aseo en planta baixa, estudo, dormitorio principal e baño en planta primeira e salón con balcón cara á rúa en planta segunda.

A estrutura é de madeira de eucalipto laminada, chans de madeira maciza de eucalipto e revestimentos de cal nas medianeiras. Reforzouse o illamento en fachadas, cuberta e ventás, para adaptar a vivenda ás modernas condicións de confort. E cos acabados, brancos na súa maioría, intentouse reforzar o reflexo da luz ata a planta baixa.

En 70 metros cadrados útiles, incluíndo escaleiras, e distribuídos en tres plantas, preténdese potenciar a vantaxe que supón dispoñer de altura ademais de superficie en planta. Inténtase que a sensación sexa a de habitar unha vivenda moito máis grande aproveitando as grande altura visual que se alcanza na fachada posterior.

Obra: Vivenda entre medianeiras en Algalia de Abaixo
Promotor: Privado
Autores: Ansede Quintáns arquitectos (Cristina Ansede Viz, Alberto Quintáns Arrondo)
Ano: 2013
Emprazamento: Algalia de Abaixo, Santiago de Compostela, España
Fotografia: Héctor Santos-Díez | BISimages
+ www.ansedequintans.com

veredes
veredes Administrator

Búsqueda para satisfacer el conocimiento de la actividad arquitectónica y tangentes que se generan. La idea es crear un espacio para divulgar los diversos proyectos en busca de nueva inspiración y de intercambio.

follow me

Arquivado en: arquitectura, obras, reforma interior, rehabilitación, vivienda unifamiliar

Tags: , , , , , , , ,