Oficinas Grupo Ineltron SLU | as-built Arquitectura

5 (100%) 5 votes

Combinación de texturas e materiais contrapoñendo a calidez da madeira coa dureza do formigón e o aceiro en cru, xogando coas diferentes luminosidades, conseguindo un conxunto renovado e atractivo como resposta ao estado inicial.

Oficinas Grupo Ineltron SLU as-built Arquitectura o0

O reto exposto por este angosto e lúgubre local era o de conseguir un espazo representativo para a sede principal da compañía INELTRON, e que esta servise como carta de presentación, proxectando unha imaxe renovada ante os seus clientes.

A proposta parte, principalmente, de liberar o máximo posible todo o espazo interior para que a luz natural dispérsese por todo o local demolendo para iso case toda a tabiquería existente. Na zona xeral de traballo paredes e teito brancos e espidos compleméntanse cun chan industrial en microcemento e unha parede continua de chapa troquelada de aceiro en cru, que atravesa ao longo todo o local, caracterizando e dando uniformidade aos diferentes espazos.

Gran parte do mobiliario faise a medida mediante taboleiros de fibras contramalladas de piñeiro valsaín, personaxe principal da proposta, que mediante formas curvas e sinuosas consegue dotar de calidez e personalidade a cada unha das estancias. Unha “gran mesa orgánica continua” coloniza a zona xeral de traballo. O mobiliario do despacho privado, ao fondo do local, así como a zona do office-cociña realízase tamén nesta madeira. Unhas portas plegables correderas, tamén en madeira, abren e pechan, a vontade, o espazo da sala de reunións cara á zona de entrada e espera.

Toda a instalación de electricidade e iluminación realízase en superficie, con elementos metálicos feitos a medida, como os interruptores (a partir dos círculos troquelados da chapa da parede). As luminarias confórmanse mediante tubos L8 LED colgados directamente do teito espido de bovedillas de formigón branco. O cableado azul axuda a integrar estes elementos no deseño xeral e corporativo.

O conxunto final resulta unha combinación de texturas e materiais que mesturan a calidez da madeira coa dureza do formigón e o aceiro en cru, aderezado todo cunha cálida luz na zona de acceso ( office, entrada e sala de reunións) e fría na zona de traballo (zona común e despacho).

Obra: Oficinas Grupo Ineltron SLU
Autor: as-built Arquitectura
Equipo de proxecto: Moncho Rey, arquitecto / Pablo Ríos, arquitecto de interiores
Emprazamento: Rúa Nova, 19, Betanzos (A Coruña, España)
Superficie: 99 m2
Fotografía: Roi Alonso
+ as-built.es

Arquivado en: arquitectura, obras, reforma interior

Tags: , , , , , , , , ,