Casa en Bueu | Villacé y Cominges

O terreo, con forma de L, pronunciada pendente en diagonal e magníficas vistas ao norte e ao oeste é o punto de partida do proxecto.

A vivenda consiste en dous volumes maclados que se sitúan no vértice da L, dividindo desta forma o terreo nunha serie de espazos ben acoutados con usos diferenciados segundo a súa altura, topografía, soleamiento e vistos.

Establécense dous niveis, un de entrada á cota inferior, e un nivel principal contén as zonas de estar e a piscina.

A chegada á casa prodúcese a través dos restos dunha edificación existente na cota inferior da parcela, os arranques dos seus muros e unha gran rocha utilízanse como zona de aparcadoiro.

Cara a esta zona, a casa abre dous ocos, a entrada, que se protexe cun beiril de formigón, e un asento ventá que permite unha vista panorámica sobre Bueu dende o dormitorio principal.

Na planta principal o volume perfórase en dúas das súas frontes, norte e sur, facendo que a sala principal sexa unha zona de unión entre as zonas ben soleadas e o mar, que desta forma ten unha forte presenza en todo este nivel.

A xeometría da cuberta fai que este espazo teña unha grande altura no seu punto de unión co volume que contén a escaleira e o dormitorio principal, equilibrando a dirección norte sur coa orientación este, que marca o acceso e a presenza da cidade.

Unha piscina de formigón no sur e unha bancada na saída norte completarán a intervención, dando forma ás zonas de estar exteriores.

Obra: Vivenda en Bueu

Emprazamento: A Carrasqueira, Bueu, Galicia, España

Arquitectos: Villacé e Cominges (José Villacé e Martín de Cominges Carvallo)

Aparelladores: Jordán Romero Sobral, Sancho Páramo Cerqueira

Colaboradores: María Pintos Pavón, Verónica Gallego Sotelo

Estructura: Antonio Reboreda Martínez

Constructora: Construcciones Antón

Promotores: Carolina Bernárdez Pena, Miguel Chapela González

Fotografías: Manuel G. Vicente

veredes
veredes Administrator

Búsqueda para satisfacer el conocimiento de la actividad arquitectónica y tangentes que se generan. La idea es crear un espacio para divulgar los diversos proyectos en busca de nueva inspiración y de intercambio.

follow me

Arquivado en: arquitectura, obras, vivienda unifamiliar

Tags: , , , , , , , , , , ,