Salón de Beleza “Rbn Estilista” | Puntocero Arquitectos

4.9 (98.67%) 30 votes

O encargo pon en evidencia a necesidade de resolver un edificio comercial de nova planta nunha contorna periférica cun tecido disperso dominado por vivendas unifamiliares sen unha tipoloxía predominante. Resulta crucial responder as aspiracións de ser un obxecto con identidade pero ao mesmo tempo integrado na contorna. A proposta formalízase como un prisma rochoso que ademais de transmitir unha imaxe corporativa clara e reconocible introduce a paisaxe no seu interior. Esta pesada envolvente acubilla uns contedores lixeiros de madeira, que o habitan en contacto directo co lugar.

Salón de Belleza “Rbn Estilista” Puntocero Arquitectos o6 ext01

Materialízase como un paralelepípedo de formigón que se eleva con respecto á cota de chan como resposta a unha contorna inundable, facendo que o edificio levite sobre o terreo en contraposición coa súa natureza masiva. Este volume preséntase horadado en sentido lonxitudinal como un volume extruido que xera un baleiro no seu interior, presentando un espazo flexible para resolver o programa de usos.

En canto aos contedores de madeira, insérense articulando os espazos interiores, sendo á súa vez a expresión do edificio cara ao exterior. En base á súa colocación, configúranse uns espazos exteriores cubertos e protexidos do soleamiento para servir de acceso e saída do edificio.

O desprazamento e movemento destas caixas de madeira fai que se defina un espazo central principal, dinámico e fluído para as zonas de postos e espera, servindo os espazos que encerran para situar as zonas de servizo e instalacións.

Urbanízase a parte a parte frontal da parcela para o acceso ao edificio e o estacionamento de vehículos. As escaleiras e a rampla enténdense como elementos en continuidade co anterior que resolven a transición entre a urbanización e o propio edificio.

Obra: Salón de Beleza “Rbn Estilista”
Autor: Puntocero Arquitectos (Miguel Outeiral Moledo e Carlos M. Maneiro Muñiz)
Aparellador: Oscar M. González Tubío
Ano: Proxecto: 2016 / Construción: 2017-2018
Emprazamento: Abanqueiro, Boiro (A Coruña, Galicia, España)
Superficie: 168 m²
Fotografías: Adrián Capelo
+ puntoceroarquitectos.es

Arquivado en: arquitectura, equipamiento terciario, obras

Tags: , , , , , , , , ,