Casa en Quesa | Dot-Partners

dot-partners_casa-en-quesa_04_int03

A vivenda é característica da descrición da vivenda tradicional por antonomasia na localidade de Quesa.

Se parte da premisa de realizar unha restauración integral, partindo da reparación e consolidación do sistema estrutural en madeira, e modificando a posición da escaleira.

O programa está segregado en dous niveis. Na planta baixa da vivenda sitúase a zona de día xunto coa habitación principal mentres que a planta primeira acolle o resto de dormitorios. A través dun patio atopamos a cociña de verán.

A fachada principal resólvese con morteiro monocapa branco, abrindo os novos ocos coas dimensións adecuadas para realzar o carácter tectónico e monolítico da vivenda.

Nos espazos interiores empregáronse materiais cunhas texturas e tonalidades que buscaban xerar unha composición equilibrada cos planos brancos de paramentos e teitos. O muro de pedra foi descuberto durante a construción da obra e decidiuse poñer en valor mediante unha luz rasante que salientase o seu carácter rugoso.

Obra: Casa en Quesa
Emplazamiento: Quesa, Valencia, España
Autores: Dot-Partners (Txema García Ballester – Laura Moreno Albuixech)
Colaboradores: Valcucine
Year: 2015
Constructor: Víctor Sáez Calatayud
Fotografía: Txema García Ballester
+ dot-partners.com

veredes
veredes Administrator

Búsqueda para satisfacer el conocimiento de la actividad arquitectónica y tangentes que se generan. La idea es crear un espacio para divulgar los diversos proyectos en busca de nueva inspiración y de intercambio.

follow me

Arquivado en: arquitectura, obras, reforma interior, rehabilitación, vivienda unifamiliar

Tags: , , , , , , , , , , , , ,