Hotel Shoreditch, aloxamento urbano en Londres | AQSO arquitectos office

5 (100%) 2 votes

A proposta para este edificio de uso mixto que inclúe un hotel urbano, salas de cinema e boutiques, explora unha resposta formal ás condicións da parcela cunha linguaxe contemporánea independente. Fronte á presenza monolítica dun tótem que divide o camiño en dous, o edificio convértese nun elemento flexible que se integra coa perspectiva das rúas adxacentes á vez que respecta a circulación peonil do espazo público.

Hotel Shoreditch, alojamiento urbano en Londres AQSO arquitectos office o2

A intersección de Old Street e Great Eastern Street é un punto de referencia emblemático na zona este de Londres. A antiga vía romana alárgase no lado oeste despois de atravesar a praza circular que forma a intersección de City Road, e abre as portas de Shoreditch en Haggerston.

Esta unión non só é significativa pola morfoloxía do tecido urbano, senón tamén por converterse nun catalizador da rexeneración que esta antiga zona industrial da cidade de Londres experimentou grazas a un prolífico boom creativo e artístico.

O edificio preséntase como un mascarón de proa que acentúa a intersección e ofrece continuidade ás vistas urbanas, mentres retrocede ao nivel de planta baixa para acomodar xenerosamente o fluxo de ciclistas e peóns que cruzan perpendicularmente. A superposición destas dúas importantes circulacións do espazo urbano inflúe e define a forma do edificio creando un elemento icónico, distintivo, pero de pequena escala, que se percibe sutilmente desde as rúas adxacentes.

As fachadas curvadas do edificio contrastan coa disposición regular dos ocos, creando unha linguaxe cambiante pero racional que tamén se traduce na distribución interior de espazos. Un patio interno crea unha brecha discreta e enigmática que se converte nun punto de acceso secundario, achegando luz ao espazo e alargándose na planta baixa para albergar a zona de chegada de vehículos.

As habitacións do hotel sitúanse ao redor dun atrio interno que concentra a circulación vertical do edificio, mentres que as salas de cinema e a zona comercial ocupan a parte posterior do edificio, xunto á parede medianeira que pecha a mazá.

O sistema estrutural adáptase á xeometría cambiante da fachada, formada por superficies regradas ao longo de arcos e rectas. O deseño paramétrico da envolvente componse dunha disposición modular, o que permite que habitacións e aberturas teñan unha configuración uniforme.

Obra: Hotel Shoreditch
Autor: AQSO arquitectos office (Luis Aguirre Mansa, Razvan Brezoianu, Sergio Blanco)
Localización: Londres
Superficie: 700m2
Cliente: Private
+ aqso.net

Arquivado en: arquitectura, equipamiento terciario, obras

Tags: , , , , , , , , , , ,