Centro de estética y salud Eva de Rey | terceroderecha arquitectos

A recuperación do patio, situado ao fondo do local, atrae o programa cara a el. A solución por tanto consiste en envolver mediante tres curvas equipadas os lugares de traballo, liberando un espazo continuo, que flúe desde o exterior até o corazón do local.

Trabállase sobre un baixo destinado a almacén para convertelo nun centro de estética e saúde. As dimensións do local existente son excesivas para as necesidades do novo programa, polo que a solución adoptada expón unha zona deshabilitada para o seu posterior uso. A recuperación do patio, situado ao fondo do local, atrae o programa cara a el. A solución por tanto consiste en envolver os lugares de traballo e liberar un espazo continuo, que flúe desde o exterior até o corazón do local.

Acceso

Desaparece a aliñación do acceso coa fachada existente en estado previo, xerando un espazo de transición que permite insinuar as curvas que envolven os espazos interiores mostrándose ao exterior.

Interior

A longitudinalidad do local convida a pensar nunha proposta de espazo continuo, abstracto, sen límites claros, un espazo non convencional, acoutado polas curvas que nos introducen cara ao interior.

Ambigú

A continuidade do espazo conduce até o recinto de espera, a súa configuración realízase por medio do tres curvas que envolven o resto do programa. O barrotillo de madeira co que vístese este ámbito pretende achegarlle a calidez propia do material, a profundidade do despezamento e a súa vibración como suma de elementos lixeiramente distintos que se dispoñen cun certo ritmo.

Patio

A recuperación do patio posibilita a entrada de luz natural e ventilación directa ás áreas de traballo, á vez que abre o espazo acoutado nas cabinas cara a esa zona exterior, un espazo de relaxación asociado á súa actividade. O patio cóbrese cunha celosía de madeira que achega a privacidade e a protección solar necesarias.

Cabinas

As curvas envolven as cabinas de tratamentos, que se abren ao patio e participan do. Complementariamente, resólvense as súas necesidades integrando armarios e andeis construídos con taboleiros lacados en branco.

Puertas

Óptase por enrasar as portas coas curvas potenciando a fluidez do espazo. Se desdibuja a súa situación nos paramentos curvos de maneira que a lectura clara das curvas quede salientada. Un xogo visual que permite descubrir os espazos interiores envoltos.

Obra: Centro de estética e saude Eva de Rey

Autores: Jorge Álvarez Rúa+Laura Arias Pardo+Jose C. Álvarez Rodríguez [tercero derecha arquitectos]

Colaborador: Daniel Harth Ninou [arquitecto]

Ano: 2008

Emplazamento: r/ Emilia Pardo Bazán 7, baixo. Ourense

Fotografías: terceroderecha

Promotor: Eva Domínguez

Contratista: StudioQuattro, S.L.

+ www.terceroderecha.com

+ premios

Finalista en la categoria de “Arquitectura de Bajo Coste”. XIV Premio COAG de Arquitectura [2011]

+ publicaciones

– Revista Albura. Revista do Cluster de Madeira de Galicia (CMG). Segundo Semestre do 2010. Reportaxe: Rehabilitación en madeira (pax.16-17)

– Elsemillerourbano / Madera e Interior [lignumfacile]

veredes
veredes Administrator

Búsqueda para satisfacer el conocimiento de la actividad arquitectónica y tangentes que se generan. La idea es crear un espacio para divulgar los diversos proyectos en busca de nueva inspiración y de intercambio.

follow me

Arquivado en: arquitectura, equipamiento sanitario, obras, reforma interior

Tags: , , , , , , , , ,