Casa Almudena | Jesús Perales Arquitecto

Casa Almudena Jesús Perales Arquitecto o3

O ENCARGO

Almudena e Jordi pedíronnos unha casa en planta baixa para vivir cos seus dous fillos. Ten moitas afeccións, como a música, as artes plásticas ou a cociña, e moitas ganas de compartir o seu tempo en familia.

O obxectivo da vivenda estaba claro: conseguir que todos os membros da pequena familia puidesen compartir o máximo tempo posible xuntos, independentemente da zona da casa na que estivesen.

Ao mesmo tempo queriamos manter certa privacidade con respecto á rúa e abrir a vivenda aos seus veciños: un precioso viñedo.

O resultado foi unha casa muraria en fachada, pero con formas irregulares que se abren á paisaxe de viñedos

PERCORRIDOS

A articulación da vivenda exponse en base a distintos percorridos contínuos cun eixo central: un patio interior acristalado. Esta forma permítenos crear unha vivenda con circularidade e conectar as diferentes partes da casa visualmente.

Deste xeito, non importa se estás a facer a cea mentres os peques están a facer os deberes: sempre tes a sensación de estar acompañado polo resto da familia.

Unha vez terminada, puidemos comprobar que o patio permite que todas as salas de día manteñan un punto en común e isto converte as diferentes estancias da casa nunha gran sala para compartir en familia.

VOLUME

Máis aló dos percorridos, cada sala da casa construíuse de forma independente, peza por peza, traballando cubertas inclinadas que lle dan unha expresividade diferente a casa estancia da vivenda. As cubertas son de formigón e mantivéronse con toda a súa historia vista: liña de encofrado e imperfeccións do proceso de traballo.

MATERIAIS E CONSTRUCIÓN

Quixemos dotar de humanidade á vivenda traballando con materiais vistos. Cerámica, formigón e madeira.

A construción seguiu o método tradicional. E unha vez conseguida a estrutura, revestíronse paredes e teitos con illamento de madeira para garantir o mesmo sen ningunha ponte térmica e dun modo natural e transpirable.

Obra: Casa Almudena
Autor: Jesús Perales Arquitecto (Jesús Perales Cañaveras)
Emprazamento: Avinguda Marta Mata, 51. 43711 Els Boscos, Banyeres del Penedès. Tarragona.
Ano: 2015-2017
Promotores: Almudena Álvarez Sánchez e Jorge Ybarra Corpas
Superficie construida: 224,28 m2
Prezo construción: 1300€/m2
Colaboradores: Anthony Benitez Martin, arquitecto, Marc Riera Arbós, arquitecto técnico
Fotografía: Marcela Grassi
+ jesusperales.es

veredes
veredes Administrator

Búsqueda para satisfacer el conocimiento de la actividad arquitectónica y tangentes que se generan. La idea es crear un espacio para divulgar los diversos proyectos en busca de nueva inspiración y de intercambio.

follow me

Arquivado en: arquitectura, obras, vivienda unifamiliar

Tags: , , , , , , , , , ,