Box in the box | Arenas Basabe Palacios Arquitectos

5 (100%) 1 vote

Box in the box Arenas Basabe Palacios Arquitectos o11

Rehabilitación de nave industrial e cambio de uso como asociación cultural en Móstoles.

A execución da obra supoñía a rehabilitación dunha nave industrial de 940 m2 en Móstoles (Madrid) e o seu cambio de uso para acoller unha asociación cultural e deportiva destinada a novos estudantes.

O proxecto de rehabilitación mantén a sección da estrutura existente e a súa aparencia industrial, pero introduce dous elementos novos que funcionan como identificadores para o usuario, referenciándoo tanto fose como dentro do edificio: desde o exterior, destácase a nave da súa contorna industrial mediante a superposición dunha fachada ventilada de ferros dentadas de aluminio, cun sistema de contraventanas perforadas e regulables que permite mostrar un carácter completamente pechado ou aberto ao público.

No interior, THE BOX, unha gran caixa de madeira (taboleiros OSB) recolle o programa servidor da asociación: comunicación, vestíbulo, aseos, almacenaxe e instalacións. Devandito elemento unifica os diferentes programas aos que dá acceso e servizo ao longo das catro alturas do edificio: pista de xogos, salón de actos, capela, aulas, sala de reunións, despachos, etc.

A diversidade de espazos e usos teñen en común un carácter unitario de acabados e liñas neutras ( solado continuo de formigón e cerramentos lixeiros, brancos, transparentes e translúcidos) en contraposición coa intensidade e pregnancia dos taboleiros de labras do núcleo.

No espazo a dobre altura, que funciona como lugar de encontro entre usuarios e visitantes así como de pista de xogos espontánea, THE BOX faise aínda máis presente, dotando á asociación dunha identidade propia vinculada ao seu novo uso cultural.

Obra: Rehabilitación de nave industrial e cambio de uso como asociación cultural en Móstoles, Madrid
Año: 2017
Arquitectos: Arenas Basabe Palacios Arquitectos (Enrique Arenas Laorga, Luis Basabe Montalvo, Luis Palacios Labrador)
Arquitectos Técnicos: Yolanda García
Estructura: gv408
Instalacións: Ingeninsa
Construtora: Ecay
Localización: Paseo de la Herrería 3, Móstoles, Madrid.
Superficie: 940 m2
Fotografía: Imagen Subliminal (Miguel de Guzmán + Rocío Romero)
+ arenasbasabepalacios.com

veredes
veredes Administrator

Búsqueda para satisfacer el conocimiento de la actividad arquitectónica y tangentes que se generan. La idea es crear un espacio para divulgar los diversos proyectos en busca de nueva inspiración y de intercambio.

follow me

Arquivado en: arquitectura, equipamento cultural, equipamiento terciario, obras, rehabilitación

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , ,