Vivienda unifamiliar en Meirás | Freire+Vincent

Neste proxecto debíanse conciliar cuestións que tiñan que ver co vento dominante, nordeste, soleamiento e vistas da ría de Betanzos e o mar do Golfo Ártabro.

Un programa cuns condicionantes mínimos permitiu un desenvolvemento pensado e controlado. A solución debía permitir gozar da cociña e da conversación dos amigos ao mesmo tempo; os elementos móbiles xogarán un papel fundamental neste sentido.

Unha solución de dous corpos maclados en T resolvería as necesidades de acubillo e goce exterior. Austeridade, rigor. O volume a dobre altura alberga un espazo de relación vertical co altillo que dá acceso á cuberta.

Un lugar para ver o ceo nas noites de verán.

Unha das principais preocupacións foi mellorar o aproveitamento dos recursos naturais para optimizar o sistema de calefacción e ACS, utilizando, na medida do posible, materiais naturais.

Obra: Vivenda unifamiliar en Meirás

Autor: Antonio Freire [Freire y Vincent Arquitectos S.L.P.]

Dirección de obra: Antonio Freire + Emmanuel Vincent

Ano: 2001-2004

Emplazamento: Meirás [Sada], A Coruña, Galicia, España.

Fotografías: Freire e Vincent arquitectos

+ www.fiv-arquitectos.com

veredes
veredes Administrator

Búsqueda para satisfacer el conocimiento de la actividad arquitectónica y tangentes que se generan. La idea es crear un espacio para divulgar los diversos proyectos en busca de nueva inspiración y de intercambio.

follow me

Arquivado en: arquitectura, obras, vivienda unifamiliar

Tags: , , , , , ,