Vivenda en Bergondo | Pernas Varela Arquitectos

Proxéctase unha vivenda para unha parella de mozos profesionais da música e a nutrición nunha pequena aldea dos alrededores da cidade de ACoruña.

O proxecto resólvese nunha única planta que alberga unha zona de servizo con garaxe, tendedeiro, sala de instalacións, office e aseo; un xeneroso espazo dedicado a estar, comedor e cociña; e unha zona máis privada destinada a dormitorio, zona de baño e estudo de música (ás veces dormitorio de invitados).

Cada unha destas zonas relaciónase co exterior a través de espazos intermedios que se formalizan como patios ou porches. Así, o acceso á casa prodúcese a través dun patio que comunica directamente co estar; o dormitorio, e a zona de baño prolónganse cara a outro patio aberto no que se sitúa un jacuzzi; e a zona de estar, cociña-comedor e estudo de música ábrense a un porche exterior cuberto.

Estes espazos pódense pechar mediante unhas contras de madeira que posibilitan a relación visual coa contorna sen perder por iso a privacidad desexada.

A envolvente exterior de paneles prefabricados de hormigón armado conforma un cerramento de gran calidade, cunha calidade material que confire ao exterior da vivenda un aspecto austeiro e duro, pero tamén delicado cando a luz se reflicte sobre a súa superficie.

A madeira de piñeiro radiata dos espazos intermedios outorga un ton cálido á luz natural, que, tamizada polas contras exteriores convértese en protagonista do espazo interior da vivenda. Ao pechar totalmente a envolvente, patios e porches incorpóranse a este espazo interior, ampliando a sensación de espacialidad da vivenda.

A pechadura exterior e os portais de acceso á parcela e ao garaje resólvense en aceiro galvanizado, a carpintería exterior e a albardilla de remate de cuberta en aluminio anodizado prata e a carpintería interior en taboleiro alistonado de carballo guaie.

Obra: Vivenda unifamiliar en Bergondo

Autores: Pernas Varela Arquitectos [Antonio Pernas Varela]

Colaboradores: Arquitecto, Ramón Varela Barreras [AP+PBE+DO, arquitecta Ana González Gil [PE+DO], arquitecta, Silvia Parada González [DO], arquitecto, Jorge Campos Sánchez [DO]

Promotor: Privado

Contratista: Rodos

Ano: 2010

Emplazamento: Bergondo, A coruña, Galicia, España

Fotografía: Pablo Cubeiro Berdiñas, Clara González Gil, Antonio Pernas Varela

+ pernasvarela.com

Recoñecementos

• Premio Juana de Vega de Arquitectura mejor vivienda del año en Galicia. 2011.

Publicaciones

• Metagénesix. Nova Arquitectura de Galicia. 30 Estudios 40 Proxectos

Difusora de Artes. Letras e Ideas [2011]

veredes
veredes Administrator

Búsqueda para satisfacer el conocimiento de la actividad arquitectónica y tangentes que se generan. La idea es crear un espacio para divulgar los diversos proyectos en busca de nueva inspiración y de intercambio.

follow me

Arquivado en: arquitectura, obras, vivienda unifamiliar

Tags: , , , , , , , , ,