Xulgado provisional en A Estrada | Abalo Alonso Arquitectos

Propónsenos a habilitación dun local, baleiro na actualidade, para aloxar o xulgado nº 2 da Estrada, de recente creación, mentres se xestiona a construción do novo edificio de xulgados.

Ocupa a segunda planta dun edificio municipal; atópase actualmente baleiro, coa folla exterior da fachada e as fiestras xa executadas, pero sen ningún tipo de acabado interior.

Nosa proposta parte do entendemento do funcionamento dun órgano xudicial e a súa adaptación a un local como o existente, menor en superficie do desexable e cun só acceso.

Para iso propoñemos a creación dun vestíbulo distribuidor único, pero de proporcións o máis xenerosas posibles, de tal forma que xere un uso versátil sen necesidade de corredores ou salas de espera complementarias.

Desde devandito vestíbulo accédese a todas as dependencias e despachos. A integración dos alicerces existentes matiza as zonas de espera ou consulta no mostrador.

Unha circulación privada en fachada, matizada de novo polos alicerces de hormigón abujardados, conecta sala de vistas, despachos de xuíz e secretario e oficinas de civil e penal sen necesidade de cruzamento coa circulación pública.

Os materiais, sinxelos. Solados continuos de linóleo, tabiquería con estanterías integradas de cartón yeso, luminarias continuas e paramentos de chapa grecada perforada que singularizan tanto o distribuidor como a sala de vistas.

Obra: Xulgado provisional

Situación: A Estrada, Pontevedra, Galicia, España

Data: 2009

Autores: abalo alonso arquitectos. Elizabeth Abalo, Gonzalo Alonso

Colaboradores: David Lareo, arquitecto. Inaec ingeniería.

Arquitecto técnico: José Antonio Cerviño

Promotor: Xunta de Galicia. Consellería de Xustiza

Construcción: Oviga

Fotografía: Héctor Santos-Díez | BISimages

+ abaloalonso.es

veredes
veredes Administrator

Búsqueda para satisfacer el conocimiento de la actividad arquitectónica y tangentes que se generan. La idea es crear un espacio para divulgar los diversos proyectos en busca de nueva inspiración y de intercambio.

follow me

Arquivado en: arquitectura, equipamiento dotacional, obras, reforma interior

Tags: , , , , , , , , , ,