Vila Slow | Laura Alvarez Architecture

Villa Slow Laura Álvarez Architecture o2

Villa Slow é un retiro vacacional para aluguer no Parque Natural de Vales Pasiegos, en Cantabria, que nace dunha ruína de pedra nun terreo natural de máis de dúas hectáreas. O volume baséase nunha construción tradicional da zona chamada “cabana pasiega” pero cun toque conteporáneo. A localización estratéxica da construción na cima dun pequeno outeiro orientado ao sur, outorga impresionantes vistas cara ao val e a montaña.

O esquema da casa é sinxelo. Dúas grandes xanelas panorámicas na sala de estar orientadas en direccións opostas crean unha bela escenografía de montañas, nubes e árbores. Estas dúas aberturas permiten gozar das impresionantes vistas cara ao val e as montañas desde a ampla sala de estar no centro da casa. Dous dormitorios sitúanse á beira da sala de estar, no á este, no lado máis privado, ambos co seu propio baño e aberturas cara á paisaxe infinita por onde reciben unha preciosa luz matinal. Grazas á súa xenerosa altura, aparece un entrepiso na parte superior do núcleo do baño que xera un espazo adicional que permite máis combinacións de hóspedes: só unha parella, parella con nenos, amigos, etc.

Villa Slow está deseñada e construída con extrema atención e coidado polos detalles. A casa é moi respectuosa co medio ambiente en termos estéticos e técnicos. Vila Slow é unha casa pasiva grazas a unha bomba de calor, chan radiante, illamento de alta calidade e xanelas para unha mínima perda de calor. O vidro de alto rendemento quenta o interior no inverno e as grandes contraventanas de madeira protexen contra o aumento de calor durante o verán. Todos os materiais utilizados para construír Vila Slow son reutilizados do antigo alpendre de pedra ou proveñen da zona de Cantabria.

As bastas paredes exteriores de pedra e os teitos contrastan coa delicada estrutura e detalles de madeira do interior. Vila Slow é unha casa de contrastes sutís: áspero-delicado, aberto-pechado, gris-madeira, interior-exterior, tradicional-moderno.

A arquitectura de Laura Álvarez trata de atopar solucións equilibradas na materialización. Neste proxecto, os elementos de madeira dan unha sensación cálida, mentres que os brancos axudan a entender a envolvente do edificio. Unha combinación de mobiliario clásico e elementos minimalistas crean un espazo moi tranquilo desde o que gozar da contorna natural excepcional.

Obra: Villa Slow
Emprazamento: San Roque de Riomiera, Valles Pasiegos, Cantabria
Área: 160 m2 brutos, 120 m2 netos
Ano: 2014-2017
Función: Alquiler vacacional
Cliente e promotor: Laura Alvarez
Autor: Laura Alvarez Architecture
Constructora: SOAL inversiones
Carpintería de madeira: Carpinteria Astillero
Fotografía: David Montero
Maqueta: Matteo Silverii
Permisos e apoio local: Iván Arenal e Patricia Revuelta.
+ lauraalvarez.eu

Arquivado en: arquitectura, equipamiento terciario, obras, vivienda unifamiliar

Tags: , , , , , , , , , , , ,