Tag: reforma interior

Intervención efímera en San Xerónimo de Baza | Antonio L. Espinar - Beatriz Mellado - Antonio L. Espinar
24-02-2016 Sen comentarios

Intervención efímera en San Xerónimo de Baza | Antonio L. Espinar – Beatriz Mellado – Antonio L. Espinar

O proxecto é unha montaxe de estadas, na antiga igrexa de San Jerónimo de Baza, que funcionan como soporte para exposicións e protección dos revestimentos, que non están tratados aínda (só púidolle levar a cabo a primeira fase da rehabilitación, da que levabamos a dirección de obra no estudo). A idea xorde ao desmontar o sistema de estadas obsoletas que […]

Interior en Murcia | Dot-Partners
17-02-2016 Sen comentarios

Interior en Murcia | Dot-Partners

A vivenda reformada, Interior en Murcia, atópase na primeira planta dun edificio de corte racionalista, construído na década dos 60 nunha céntrica rúa de Murcia, na contorna da principal zona comercial da cidade. A proposta trata de favorecer a sensación de amplitude eliminando a tabiquería existente e organizando o programa unicamente mediante paneis pivotantes e correderos e mobiliario fixo, empregado á […]

Casal Morales | Bonsai Arquitectos
09-12-2015 Sen comentarios

Casal Morales | Bonsai Arquitectos

No contexto da zona de cultivos ao oeste de Torrenueva el Casal Morales é unha propiedade modesta, pero singular pola súa antigüidade e pola súa rara autenticidade. O terreo navega nunha paisaxe trufada de invernadoiros, de viveiros, de leiras abandonadas. O reto da intervención consistía en manter os invariantes tipolóxicos do conxunto, preservando a imaxe da edificación rural que mantén […]

Reforma Estudio de Arquitectura Chiralt Arquitectos | Chiralt Arquitectos
18-11-2015 Sen comentarios

Reforma Estudio de Arquitectura Chiralt Arquitectos | Chiralt Arquitectos

Así é o novo estudo de Chiralt Arquitectos, un espazo reformado e aberto ao público nunha planta baixa ampla, luminosa, cun bo acceso e unha gran visibilidad. ‘A imaxe do noso estudo de arquitectura deixa claro o que somos e o que facemos. E a mellor proba é a xente que se inspirou nel para imaxinar os seus futuros proxectos’, […]

Rehabilitación e ampliación do Club Náutico de remo e piragüismo de Pontecesures | Luis Gil+Cristina Neto
12-08-2015 Sen comentarios

Rehabilitación e ampliación do Club Náutico de remo e piragüismo de Pontecesures | Luis Gil+Cristina Neto

“Entráñase e estráñase. Aquilo que non cabe” SITUACIÓN e FORMA do SOLAR. A localización do elemento arquitectónico a rehabilitar e ampliar ocupa unha posición de fronteira na trama residencial dunha pequena vila da provincia de Pontevedra xunto ao río Ulla. Sitúase nunha franxa lineal organizada ao bordo do río onde se sitúan tanto equipamentos de uso público coma construcións que […]

Casa Riobó | RVR Arquitectos
05-08-2015 Sen comentarios

Casa Riobó | RVR Arquitectos

A vivenda existente é unha construción rural tradicional dunha antigüidade superior a 60 anos. A súa estrutura é de muros de cachotaría que se recobren de forma parcial cara ao exterior con morteiro de cal, a cuberta é de tella árabe. A casa disponse en dirección case paralela ao lindeiro oeste, dende o que ten o acceso rodado pola parte […]

Loxe Mareiro. Chiringuito de praia | cenlitrosmetrocadrado
29-07-2015 Sen comentarios

Loxe Mareiro. Chiringuito de praia | cenlitrosmetrocadrado

Despois dun período inicial estreitamente ligado ao mercado de abastos de Compostela, Abastos 2.0 decide traspasar fronteiras e comezar a expansión do seu ideario cun local situado na pequena vila mariñeira de Carril, en Vilagarcía de Arousa. Unha humilde edificación a carón da praia que conta ao longo da súa historia con usos tan dispares como o de control de […]

Meeting point | soma arquitectura
22-07-2015 Sen comentarios

Meeting point | soma arquitectura

Encontrámonos cunha vivenda con catro espazos moi ben ordenados en fachada, separados do resto de estanzas por un gran corredor e que se encontran dun xeito un pouco caótico. Quedamos con estes catro espazos e reordenamos o resto de usos intentando xerar espazos de calidade. A vivenda articúlase en torno a un espazo central, que ordena e distribúe a casa, […]

Rehabilitación de vivenda vernácula en Arén | Luis Gil+Cristina Nieto
15-07-2015 Sen comentarios

Rehabilitación de vivenda vernácula en Arén | Luis Gil+Cristina Nieto

O terreo onde se sitúa a orixinal construción encóntrase situado no Lugar de Arén na Parroquia de San Juan de Cerdedo, Concello de Cerdedo, Provincia de Pontevedra. Accédese dende Pontevedra cidade pola Estrada nacional N-525 ata o km 29, núcleo de Cerdedo onde se aparta por vial da Deputación en Dirección Presqueiras ata o lugar de Arén. A construción encóntrase […]

Gran Suite. Aproveitamento dos hórreos en desuso | cenlitrosmetrocadrado
08-07-2015 Sen comentarios

Gran Suite. Aproveitamento dos hórreos en desuso | cenlitrosmetrocadrado

A función para a que foron concibidos os hórreos é a de almacenar e curar o gran dende a época da colleita, que ten lugar nos meses de outono, ata o devalante da lúa de marzo, na que se malla e pasa ás huchas. Este ciclo de uso conleva un período de desocupación destas edificacións comprendido entre os meses de […]

Housing between dividing in Algalia de Abaixo | Ansede Quintáns Arquitectos
01-07-2015 Sen comentarios

Housing between dividing in Algalia de Abaixo | Ansede Quintáns Arquitectos

Unha planta baixa estreita, semienterrada, e cunha soa ventá a unha rúa estreita, e dúas plantas moi compartimentar nas que en tempos viviu unha familia de oito persoas, foi o que nos encontramos ao chegar. Como é lóxico, a obsesión foi dende o principio conseguir espazos máis abertos e levar luz natural á planta baixa. E como sempre, cando se […]

Restaurante Doki Doki | Controlmad
13-05-2015 Sen comentarios

Restaurante Doki Doki | Controlmad

“..sin máis medios que a simple madeira e as paredes nuas, dispúxose un espazo recoleto (…), en torno a un floreiro de flores, baixo un andel, e aínda sabendo que só son sombras insignificantes experimentamos o sentimento de que o aire neses lugares encerra unha espesura de silencio, que nesa escuridade reina unha serenidade eternamente inalterable”. O eloxio da sombra, […]

Ampliación albergue Bela en Muxía | CREUSeCARRASCO
15-04-2015 Sen comentarios

Ampliación albergue Bela en Muxía | CREUSeCARRASCO

1 Trátase dun albergue situado na localidade de Muxía, un dos puntos emblemáticos e de referencia do Camiño de Santiago, na súa continuidade e relación coa costa de Galicia. 2 A ampliación realízase sobre unha edificación recente situada nun extremo de mazá do núcleo tradicional con fachada a tres rúas e medianeira nun lateral. A gran diferenza de nivel entre […]

Vivenda unifamiliar en A Choupana | 2es+_oficina de arquitectura
08-04-2015 Sen comentarios

Vivenda unifamiliar en A Choupana | 2es+_oficina de arquitectura

Este proxecto nace da ilusión e compromiso coa arquitecta dun novo matrimonio de septuagenarios… ¡grazas Isabel e José! A vivenda encóntrase na coñecida Colonia da Choupana de Santiago de Compostela (antigas “casas baratas”). O plan da cidade recolle nun estudo de detalle a conservación deste conxunto de vivendas, polas súas características morfolóxicas e o seu carácter unitario. Obriga á conservación […]

Casa Aguirre en Baiona | Carrascal Blas Arquitectos
25-02-2015 Sen comentarios

Casa Aguirre en Baiona | Carrascal Blas Arquitectos

Entre os muros de granito dunha das casas máis características da zona antiga de Bayona aparece un interior caracterizado pola unidade e coidado do material (madeira de carballo), e a súa independencia respecto da envolvente, a xeito de “gran moble”. A calidez do interior contrasta co granito dourado da envolvente preexistente. Os novos elementos que aparecen no exterior (cornixa, porta, celosía, […]

Reforma de local para despacho de arquitectura/coworking | as-built
28-01-2015 Sen comentarios

Reforma de local para despacho de arquitectura/coworking | as-built

La cabaña del arquitecto. Muchos historiadores sitúan la Cabaña, junto con el menhir y la cueva, como el origen mismo de la arquitectura. Sin querer ser tan pretenciosos, “buscamos con este proyecto construir nuestra propia cabaña”, un espacio de cobijo donde sentirnos cómodos para desarrollarnos como arquitectos, y finalmente, como personas. Con este objetivo tratamos de ordenar una planta baja […]

Rehabilitación Integral y Reforma de edificio para sede del Colegio de Farmacéuticos y dependencias del Colegio de Médicos de la provincia de A Coruña | AJ Arquitectos
21-01-2015 Sen comentarios

Rehabilitación Integral y Reforma de edificio para sede del Colegio de Farmacéuticos y dependencias del Colegio de Médicos de la provincia de A Coruña | AJ Arquitectos

A edificación na que se intervén é un edificio entre medianeiras situado nunha das zonas máis marcadamente características da cidade da Coruña, como é a representada polas dúas frontes ás que abre luces: a avenida de La Marina e a rúa Riego de Auga (dende a que se produce o acceso). Orixinado sobre todo na segunda metade do século XIX […]

Reforma de ático en Valencia | DG Arquitecto Valencia
17-12-2014 Sen comentarios

Reforma de ático en Valencia | DG Arquitecto Valencia

Como en todos os nosos traballos partimos dunha serie de condicionantes, que analizamos e introducimos no noso proxecto para conseguir dunha forma “sinxela e directa” a solución final que mellor se adapta ao lugar e ás necesidades do cliente, neste caso unha moza parella cun fillo. Condicionantes dos clientes. Dous eran as cousas que preocupaban aos clientes, en primeiro lugar […]

Domoestudio | soma arquitectura
19-11-2014 Sen comentarios

Domoestudio | soma arquitectura

Reforma de un local comercial para el estudio de fotografía Domoestudio. Nuestra intención principal al abordar esta reforma era dotar al espacio de trabajo de cálidez y confort. Transformar el estudio en un entorno “DomÉstico” y agradable. Además, también queríamos satisfacer las necesidades autoimpuestas de que fuera abierto, conectado y con carácter propio. Así que construimos una casa en un […]

Local comercial para tenda de roupa Luci Von | Sr.a Farnsworth
25-06-2014 Sen comentarios

Local comercial para tenda de roupa Luci Von | Sr.a Farnsworth

Trátase dunha adecuación de local comercial para unha tenda multimarca de moda de muller no centro de Vigo. O local sitúase na planta baixa do edificio situado no n.º 10 da rúa Eduardo igrexas. Conta con dous accesos independentes: un a través da Rúa Eduardo Iglesias e outro dende a Praza Interior contigua e que antigamente estivo ocupada polo Cine […]

Oficinas Martínez Otero | RVR Arquitectos
07-05-2014 Sen comentarios

Oficinas Martínez Otero | RVR Arquitectos

O traballo consistiu na remodelación do edificio de oficinas da empresa de mobiliario Martínez Otero. Foi un labor realizado en fases sucesivas aparentemente inconexas unhas doutras que rematou coa renovación case total dos espazos de administración da empresa: vestiarios para os traballadores, zonas de descanso, oficinas comerciais e técnicas e áreas de exposición, así como a ordenación dos espazos exteriores […]

Oficinas Dardo | RVR Arquitectos
09-04-2014 Sen comentarios

Oficinas Dardo | RVR Arquitectos

Tratábase da habilitación dun local en planta baixa dun edificio de vivendas na periferia de Santiago para o seu uso como sede da editorial Dardo. O local, estreito e longo ten dúas fachadas a dúas rúas de carácter peonil que aproveitamos para formular un acceso independente dende cada unha delas. A proposta de proxecto definiuse mediante a construción dun grande […]

Local para oficina de Realizar Impact Marketing | EPB42
05-02-2014 Sen comentarios

Local para oficina de Realizar Impact Marketing | EPB42

Este proxecto consiste no acondicionamento dun local para a súa utilización como oficina dunha empresa que necesita moita flexibilidade no seu espazo de traballo polas diversas funcións que nel se desenvolven. A maiores, este espazo hai que sumarlle un espazo social, un espazo de arquivo todo iso coa menor presenza de compartimentación. Polo tanto o mobiliario adquire funcións arquitectónicas no […]

Instalación efémera para Área de compostaxe Campus da Zapateira | trespes.arquitectos
22-01-2014 Sen comentarios

Instalación efémera para Área de compostaxe Campus da Zapateira | trespes.arquitectos

Dentro das actividades detrás da sostibilidade que a UDC (Universidade da Coruña) a través do Vicerrectorado de Infraestructuras está a levar a cabo nos seus Campus, encóntrase a instalación dunha Área de compostaxe, que transforme en “compos” os residuos orgánicos orixinados nas cafetarías das facultades do Campus da Zapateira. Recíbese o encargo de realizar unha instalación que aloxe, de xeito […]

Rehabilitación de edificación para vivenda-obradoiro | ARKB-Arrokabe arquitectos
25-12-2013 Sen comentarios

Rehabilitación de edificación para vivenda-obradoiro | ARKB-Arrokabe arquitectos

A parcela ten forma irregular con proporción alongada e unha anchura que varía dos 3 aos 4 m ao longo dos seus 25 m de fondo. Trátase dunha construción tradicional entre medianeiras situada no conxunto histórico de Santiago, no rueiro de entrada do Camiño Francés. O abandono de máis de trinta anos ao que estivo sometido orixinou a derruba completa […]

Ribadeo accesible | Abalo Alonso Arquitectos
18-12-2013 Sen comentarios

Ribadeo accesible | Abalo Alonso Arquitectos

Ribadeo é unha vila mariñeira duns dez mil habitantes situada na fronteira entre Galicia e Asturias cun casco histórico protexido e un bordo marítimo de certo interese. O desnivel entre ambos os dous, de máis de trinta metros en pouco espazo, dificulta a comunicación entre ambos os dous e favorece a marxinación de certas áreas situadas en fondo de saco. […]

Reparación da estructura de cuberta e construcción de nova bóveda da igrexa de San Salvador de Taragoña | Pernas Varela Arquitectos
27-11-2013 Sen comentarios

Reparación da estructura de cuberta e construcción de nova bóveda da igrexa de San Salvador de Taragoña | Pernas Varela Arquitectos

Se renueva la bóveda interior de la iglesia parroquial de San Salvador de Taragoña en Rianxo. La necesidad de la obra se origina por el fallo estructural de la bóveda existente, de tabicón de ladrillo hueco doble, que presentaba deformaciones en su geometría y una grieta que la recorría a lo largo de toda la nave principal. Esta bóveda había […]

Reurbanización San Clemente | Abalo Alonso Arquitectos
16-10-2013 Sen comentarios

Reurbanización San Clemente | Abalo Alonso Arquitectos

A praza de San Clemente encóntrase no ámbito inmediato da Catedral. Unha rampla construída a mediados do século pasado, cun trasformador eléctrico soterrado, partía en dous o espazo público. Por un lado funcionaba como vial pero por outro encaixaba un espazo inútil como estanza que acabou converténdose nun caótico aparcadoiro. O traslado do muro de contención convértese na clave da […]

Reforma de O Mentireiro | Hábitat Social
02-10-2013 Sen comentarios

Reforma de O Mentireiro | Hábitat Social

O Mentireiro non quere ser un bar: salón de casa, xardín interior, recuncho de lectura, cinema… lugar de encontro. Sí, tamén poñen copas. A partir dun local pequeno e con pouco cartos, procuramos xunto co dono, Rubén, acadar un espazo acolledor, versátil e con personalidade. Facer da necesidade virtude. Propuxemos diferentes ámbitos que se puideran relacionar ou independizar, que admitiran […]

Xulgado provisional en A Estrada | Abalo Alonso Arquitectos
04-09-2013 Sen comentarios

Xulgado provisional en A Estrada | Abalo Alonso Arquitectos

Propónsenos a habilitación dun local, baleiro na actualidade, para aloxar o xulgado nº 2 da Estrada, de recente creación, mentres se xestiona a construción do novo edificio de xulgados. Ocupa a segunda planta dun edificio municipal; atópase actualmente baleiro, coa folla exterior da fachada e as fiestras xa executadas, pero sen ningún tipo de acabado interior. Nosa proposta parte do […]