Tag: oficina

Casa Conserva | Jose Costa Arquitecto
15-04-2020 Sen comentarios

Casa Conserva | Jose Costa Arquitecto

La casa del arquitecto. El ejercicio más personal e íntimo, así como necesario, que un arquitecto puede experimentar. Una oportunidad de explorar caminos improbables y proponer una forma de habitar única y particular. Ese lugar que debe acoger historias provinientes de vidas pasadas y estimular las futuras. Un espacio que exprese el carácter y la idiosincrasia particular, en el que […]

Oficinas Casado & Pujol | Pablo Muñoz Payá Arquitectos
11-09-2019 Sen comentarios

Oficinas Casado & Pujol | Pablo Muñoz Payá Arquitectos

O proxecto baséase nunha reforma dunhas oficinas para unha asesoría en Petrer (Alacante, España), situadas no encontro entre a Rúa Elxe con Avenida de Elda, con 141 m2. O deseño créase mediante unha distribución baseada na comunicación visual e espacial, desenvolvéndose así dous espazos de uso e características diferentes. O primeiro, un espazo aberto e diáfano para consultas e xestións […]

Novas oficinas EBI, Etxebarri | Garmendia Cordero Arquitectos
04-09-2019 Sen comentarios

Novas oficinas EBI, Etxebarri | Garmendia Cordero Arquitectos

EBI é unha enxeñería de instalacións especializada en sistemas eléctricos, de climatización e telecomunicacións coa que coincidiramos en múltiples ocasións formando equipo en obras de distinta entidade. Unha empresa cuxa metodoloxía de traballo provocaba a necesidade dun cambio de espazo de traballo. Así, expónsenos unha nova colaboración para levar a efecto o deseño das súas novas oficinas dentro dunha nave […]

Wayco Ruzafa | Jose Costa Arquitecto
17-07-2019 Sen comentarios

Wayco Ruzafa | Jose Costa Arquitecto

Se en algo se diferencia de maneira radical o noso tempo de todas as épocas anteriores, é o modo de relacionarnos e comunicarnos. O desenvolvemento dixital ha transformado todos os procesos interactivos ata establecerse este como un “espazo” virtual; espazo, por cumprir, en gran medida, os preceptos do que iso implica. O curioso é observar como os camiños son sempre […]

Showroom e oficinas DFG-Pavestone | OLA estudio
03-07-2019 Sen comentarios

Showroom e oficinas DFG-Pavestone | OLA estudio

O luxo é o espazo. Construír nun polígono industrial é construír sen referencias nin interferencias. Unha superficie plana, un soleamiento acusado e un programa de oficinas- showroom. O excepcional é o cliente. A multinacional do granito Galega, DFG- pavestone, conta con canteiras por todo o mundo e tecnoloxía punteira para o corte e optimización da pedra. O edificio nace do […]

Oficinas centrais de Optifisk NV en Herentals | RDVA. Rik De Vooght Architecten
30-01-2019 Sen comentarios

Oficinas centrais de Optifisk NV en Herentals | RDVA. Rik De Vooght Architecten

A relación entre a contorna construída e a persoa é un diálogo no que ambas as partes participan. A arquitectura, a través de espazo, luz, cor, materialidad, temperatura, etc., produce unha serie de sensacións físicas e emocionais que a persoa percibe. Á súa vez, os movementos e comportamentos da persoa, ou o uso do espazo e a súa comprensión, en […]

Oficinas Colmea en Vara de Quart | Cristina Moya Arquitecta
07-11-2018 Sen comentarios

Oficinas Colmea en Vara de Quart | Cristina Moya Arquitecta

Cando pensamos na imaxe urbana dunha cidade, a mente adóitase ir a lugares moi concretos, ata crear un marco visual máis ou menos homoxéneo, ou dunha heteroxeneidade acoutada. En calquera caso, nese marco visual adóitanse deixar fose áreas enteiras do espazo urbano que non parecen encaixar na imaxe que se desexa crear. Hai lugares que se descoidan totalmente desde a […]

Clínica Dental Ferraces | as-built
09-05-2018 Sen comentarios

Clínica Dental Ferraces | as-built

Materialidad, orde e lixeireza para dar resposta ao diálogo entre o local e a súa contorna máis inmediata. Un local que dá cabida a unha clínica dental e que se abstrae do caos exterior a través da serenidade que imprimen as súas volumetrías e materiais interiores. Materiais empregados: – teito volumétrico en placas de cartón yeso – pavimento continuo de […]

A oficina na herba. A evolución do espazo de traballo
02-11-2017 Sen comentarios

A oficina na herba. A evolución do espazo de traballo

“Cando chegaron á parte superior das escaleiras, a vista era espectacular. A cuberta dominaba a maior parte do campus, a cidade circundante de San Vincenzo e a baía detrás”. Este parágrafo do libro O círculo (Dave Eggers) describe o paradigma da oficina da era dixital, a cal é ubicua, sen espazo nin tempo definido. Todo se pode facer en calquera […]

Rehabilitación de vivenda para Melania e Xoaquín | Carlos Graña Ramos
23-08-2017 Sen comentarios

Rehabilitación de vivenda para Melania e Xoaquín | Carlos Graña Ramos

A rehabilitación desta estrutura do s. XIX de catro plantas no barrio da Madalena en Ferrol, centrouse na idea de preservar a maior cantidade de elementos orixinais. A escaleira atopábase nun estado no que custaba decidir se valía a pena conservala ou non. O mantela creou un elemento de conexión entre todas as plantas que ademais mantiña o espírito orixinal […]

Misternutrición Sede Central | as-built
19-07-2017 Sen comentarios

Misternutrición Sede Central | as-built

Un xeneroso local con 30 metros de fachada completamente acristalada e cunha altura libre interior de 5 m, dános as pautas para imprimir un marcado carácter industrial á proposta. Chans, paredes e teitos espidos, instalacións vistas e o gris escuro como cor uniformizador e pano de fondo, matizado por bandas de cor amarela. Dous acuarios de cristal ordenan o espazo […]

Canódromo, Parque de Investigación Creativa | Dear Design Studio
12-07-2017 Sen comentarios

Canódromo, Parque de Investigación Creativa | Dear Design Studio

O novo Parque de Investigación Creativa de Barcelona está situado no Canódromo, o emblemático edificio racionalista deseñado polo arquitecto catalán Antoni Bonet i Castellana en 1961. Despois da renovación do edificio en 2016, Dear Design Studio gañou o concurso para o deseño de interiores do edificio, e ademais expuxo o deseño da identidade corporativa e da sinalización para dotar ao […]

Ctrl+Green. Reconversión dun espazo industrial | RuizEsquiroz + Marta Muñoz Arquitectos
08-03-2017 Sen comentarios

Ctrl+Green. Reconversión dun espazo industrial | RuizEsquiroz + Marta Muñoz Arquitectos

Ctrl+Green é a reconversión dun espazo industrial nun estudo-vivenda nas inmediacións de Madrid Río. A estratexia arquitectónica baséase en duplicar e gardar (xa sexa espazo e/ou enerxía). En primeiro lugar, duplícanse elementos arquitectónicos (o chan e a fachada) xerando cámaras activas. En segundo lugar e grazas á estratexia anterior, o proxecto almacena enerxía e multitude de obxectos (sobre todo libros […]

Oficinas Possum | ARKB-Arrokabe arquitectos
25-01-2017 Sen comentarios

Oficinas Possum | ARKB-Arrokabe arquitectos

O novo local atópase na planta segunda dun edificio exento destinado integramente a oficinas.  O espazo non fora ocupado en ningún momento e por tanto non estaba acondicionado. Unicamente contaba cuns aseos nun dos extremos  e  a “infraestructura” básica que proporciona o propio edificio, (envolvente exterior,  espazos comúns e instalacións xerais). A intervención consiste nunha obra de interiorismo que serve […]

Oficinas de Cointec | Dot-Partners
28-09-2016 Sen comentarios

Oficinas de Cointec | Dot-Partners

O proxecto para as novas oficinas de Cointec trata de acondicionar un local comercial fronte ao Parque Severo Ochoa, na cidade de Orihuela. O espazo presentábase en bruto, unicamente cunha estrutura metálica construída para albergar unha entreplanta. A posición deprimida do local con respecto aos viarios e o feito de atoparse nunha zona inundable foron determinantes para a creación dun […]

O deseño na oficina no século xx
27-04-2015 Sen comentarios

O deseño na oficina no século xx

O deseño na oficina no século XX. Da máquina de escribir ao ordenador persoal establece un punto de partida dende o que asomarse á sofisticación da escritura e ao desenvolvemento do deseño na oficina ata o seu desprazamento definitivo ao universo dixital. A integración da muller ao mercado laboral como mecanógrafa, o éxodo rural, as innovacións tecnolóxicas, o incremento do […]

Reforma de local para despacho de arquitectura/coworking | as-built
28-01-2015 Sen comentarios

Reforma de local para despacho de arquitectura/coworking | as-built

La cabaña del arquitecto. Muchos historiadores sitúan la Cabaña, junto con el menhir y la cueva, como el origen mismo de la arquitectura. Sin querer ser tan pretenciosos, “buscamos con este proyecto construir nuestra propia cabaña”, un espacio de cobijo donde sentirnos cómodos para desarrollarnos como arquitectos, y finalmente, como personas. Con este objetivo tratamos de ordenar una planta baja […]

Oficinas e almacén para actividades de xardinería de Isoriparia | ARKB-Arrokabe arquitectos
29-10-2014 Sen comentarios

Oficinas e almacén para actividades de xardinería de Isoriparia | ARKB-Arrokabe arquitectos

O edificio está pensado para albergar as funcións administrativas, de almacenaxe, reparación de maquinaria preparación de material, etc. Relacionadas coa actividade da empresa, dedicada a traballos de xardinaría e cultivo de produtos de agricultura ecolóxica. Creada conxuntamente pola Confederación galega de minusválidos e pola Asociación de minusválidos da bisbarra está encamiñada, en último termo, a crear emprego para este colectivo […]

Oficinas Martínez Otero | RVR Arquitectos
07-05-2014 Sen comentarios

Oficinas Martínez Otero | RVR Arquitectos

O traballo consistiu na remodelación do edificio de oficinas da empresa de mobiliario Martínez Otero. Foi un labor realizado en fases sucesivas aparentemente inconexas unhas doutras que rematou coa renovación case total dos espazos de administración da empresa: vestiarios para os traballadores, zonas de descanso, oficinas comerciais e técnicas e áreas de exposición, así como a ordenación dos espazos exteriores […]

Oficinas Dardo | RVR Arquitectos
09-04-2014 Sen comentarios

Oficinas Dardo | RVR Arquitectos

Tratábase da habilitación dun local en planta baixa dun edificio de vivendas na periferia de Santiago para o seu uso como sede da editorial Dardo. O local, estreito e longo ten dúas fachadas a dúas rúas de carácter peonil que aproveitamos para formular un acceso independente dende cada unha delas. A proposta de proxecto definiuse mediante a construción dun grande […]

Intervención en el puerto de Combarro | Cid+Santos
07-05-2010 63 comentarios

Intervención en el puerto de Combarro | Cid+Santos

Un grupo de naves divididas en pequenos departamentos para usuarios do porto de Combarro. As naves sitúanse no peirao, no mar, na ría. Nesa contorna preténdese evitar morfoloxías contundentes, pesades. Óptase por formas máis lixeiras, máis dinámicas. Nun exercicio de neutralidade, os recursos de forma, material e cor tentan diluír as naves nos fondos cambiantes da ría. O conxunto complétase […]

Edificio de oficinas de Granitos Ibéricos | Muiños+Carballo
26-04-2010 541 comentarios

Edificio de oficinas de Granitos Ibéricos | Muiños+Carballo

O presente Proxecto, consiste na construción dun edificio de oficinas, desenvolvido en planta soto, baixa e alta. As bases de partida para a realización do proxecto son, principalmente, as de crear un elemento de referencia dentro do polígono industrial, un espazo de traballo cómodo e de calidade ambiental, ao tempo que debe ser unha mostra do produto que a fábrica […]