Sala de Exposiciones en Bertamiráns | Salgado+Liñares

A ampliación da Casa de Cultura de Bertamiráns contempla, como uso principal, unha sala de exposicións, ademais doutros usos secundarios ou complementarios: zona de administración, talleres de actividades, almacéns.

O terreo descende en pendente uniforme. Isto propicia unha sección dobre ou “dobre espazo”, que permite o desprazamento vertical do punto de vista do observador.

O uso principal é preciso, pero o espazo, a modo dun curral de comedias, propicia ou insinúa, talvez xera, outros múltiples usos ou actividades. É, en resumo, un espazo dinámico: un espazo xerador de actividade.

Obra: Sala de Exposicións

Emplazamento: Praza Horta de Abaixo 2, Local, Bertamiráns. Ames. A Coruña. Galicia. España

Autores: Alfonso Salgado Suárez+Francisco X. Liñares Túñez

Ano: 2011

Arquitecto colaborador: Santiago Rey

Dirección de la obra: Alfonso Salgado+Francisco Liñares+Santiago Rey

Estructuras: Manuel Liñares

Instalacións: Manuel Liñares+Miguel Raposo

Debuxo: Santiago Rey+Sergio Sánchez

Promotor: Concello de Ames

Empresa constructora: Generoso Anjeriz, S.L

Fotografías: Héctor Santos-Díez | BISimages

+ salgadoeliñares.com

veredes
veredes Administrator

Búsqueda para satisfacer el conocimiento de la actividad arquitectónica y tangentes que se generan. La idea es crear un espacio para divulgar los diversos proyectos en busca de nueva inspiración y de intercambio.

follow me

Arquivado en: arquitectura, equipamento cultural, obras

Tags: , , , , , , , ,