Reforma da nova sede para a escola de deseño EASD-DEIÀ | ZFA Architecture & Urban Lab


zfa_deia-design-school_02_estado-inical

O noso traballo consistiu en mellorar a envolvente do edificio (fachadas e cubertas) para conseguir máis eficiencia e mellor estética a un inmoble de uso educativo que quedara funcionalmente obsoleto. Desde o principio expómonos a nosa intervención como UNHA SEGUNDA OPORTUNIDADE que a arquitectura pode brindar aos edificios no marco dunha operación de reforma integral.

Como punto de partida o proxecto ten como obxecto a reparación de fachadas e cubertas e a substitución das carpinterías exteriores. Con todo a diagnose previa ao desenvolvemento do proxecto executivo desvelou serias deficiencias construtivas que afectaban o illamento térmico da fachada e á integridade dos mecanismos e sistemas das persianas enrollables. Esta situación supuxo un cambio de rumbo na liña de actuación prevista polo Consorci d’Educació de Barcelona que levou ao proxecto para considerar a necesidade de dotar dunha nova pel ao edificio, que resolvese as deficiencias detectadas e dotase ao inmoble dunha maior solvencia enerxética e dunha renovada imaxe.

A nova actuación arquitectónica levou a cabo incorporando exteriormente á fachada un groso engadido que contén, á vez, o illamento necesario e o novo revestimento. Para unha mellor loxística da obra, e recuperando a experiencia deste estudo en proxectos similares, óptase por traballar con chapas metálicas encartadas (tipo Europerfil) como nova pel e imaxe. Á vez considérase que este novo revestimento, na súa versión microperforada, pode colaborar no control solar das grandes aberturas ás aulas. Precisamente esta gran dimensión das ventás convida a unha solución en forma de “pliegues” que achega dinamismo á composición final.

Obra: Reforma integral de envolventes (fachadas e cubertas) de edificio con uso educativo
Cliente: Consorci d’Educació de Barcelona
Autor: ZFA Architecture & Urban Lab (Juan Manuel Zaguirre Fernández)
Arquitecto Técnico: David Salsench Fernández
Becarios colaboradores: Igor Muñoz, Isaac Gallego
Ano de proxecto: 2015
Ano de construcción: 2016
PEC: 636.500 €
Empresa constructora: Tarraco empresa constructora, S.A.
Fotógrafo: Pepo Segura
+ zfa.cat

veredes
veredes Administrator

Búsqueda para satisfacer el conocimiento de la actividad arquitectónica y tangentes que se generan. La idea es crear un espacio para divulgar los diversos proyectos en busca de nueva inspiración y de intercambio.

follow me

Arquivado en: arquitectura, equipamento docente, equipamiento dotacional, obras, rehabilitación

Tags: , , , , , , , ,