Punto de Información en Glorias | peris+toral.arquitectes

En resposta tanto á temporalidade do equipamento como ao contexto no que se sitúa, Peris+Toral aposta por unha construción desmontable e reutilizable, que minimice a súa pegada no territorio: un sistema de andamiaje como estrutura e solución formal do proxecto.

peristoral-arquitectes_puntoglorias_16_int02

O equipamento temporal, construído hai un ano polo despacho catalán Peris+Toral, forma parte da urbanización provisional da praza das Glorias de Barcelona. Con este proxecto, o despacho reafírmase nunha nova maneira de facer e reforza a súa procura de novas solucións e procesos construtivos.

O equipamento, destinado a piques de información, zona de exposicións sobre o proxecto das obras na praza e punto de aluguer de bicicletas eléctricas, sitúase nunha encrucillada de circulacións peonís; a que atravesa a praza dirección mar-montaña e outra que conecta transversalmente cos dous equipamentos veciños: o viveiro de aciñeiras e a nova pérgola.

Na súa condición de temporal, a construción intégrase sutilmente na contorna de transformación da praza das Glorias. A súa forma lineal, a súa materialidad e o seu sistema estrutural reforzan tanto o seu carácter efémero como a idea de permeabilidade que persegue.

Neste sentido, a estada actúa como soporte das tres envolventes necesarias para dotar de habitabilidade á construción: unha pel impermeable e translúcida de policarbonato, unha malla de sombreo e unha malla metálica de protección. As zonas que acollen o programa interior e os servizos resólvense mediante dous módulos de estrutura prefabricada de caseta de obra. Mentres que, a madeira do pavimento e dos limiares transversais dotan ao equipamento de espazos máis cálidos.

Obra: Punto de Información en Glorias. Unha estada para un equipamento efémero
Inauguración: Xaneiro 2015
Emprazamento: Praza de las Glorias, Barcelona, España
Superficie: 300 m2
Presuposto: 168.579 €
Cliente: BIM/SA
Arquitecto: peris+toral.arquitectes
Autores: Marta Peris, José Manuel Toral
Colaboradores: Izaskun González, estudante
Estructura: Manel Fernández Bernuz- Fernandez aquitectes S.L.
Instalacións: Jaume Pastor, Eletresjota tècnics associats S.L.
Arquitectura: Ana Espinosa, Leticia Soriano
Constructor: BENITO ARNO E HIJOS
Contratistas: Estructura de andamio: LAYHER S.A.
Maia triple torsión: MUROX, Bianchini Ingeniero S.A.
Policarbonato: AISLUX, Policarbonato, construccións metálicas Pulpón
Maia de sombreo: SOLAN S.L. (GRUPO ALCONSA)
Módulos prefabricados: BALAT MODULOS PREFABRICADOS
Carpintería madera: PARKESTIL S.C.C.L.
Metalista: TOKIO METAL S.L.
Instalacións: KREUM S.A.
Fotografía: José Hevia
+ peristoral.com

veredes
veredes Administrator

Búsqueda para satisfacer el conocimiento de la actividad arquitectónica y tangentes que se generan. La idea es crear un espacio para divulgar los diversos proyectos en busca de nueva inspiración y de intercambio.

follow me

Arquivado en: arquitectura, efimera, equipamiento dotacional, espacio publico, intervención urbana, mobiliario, obras

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , ,