Oficinas de Cointec | Dot-Partners

O proxecto para as novas oficinas de Cointec trata de acondicionar un local comercial fronte ao Parque Severo Ochoa, na cidade de Orihuela. O espazo presentábase en bruto, unicamente cunha estrutura metálica construída para albergar unha entreplanta.

oficinas-de-cointec-dot-partners-01

A posición deprimida do local con respecto aos viarios e o feito de atoparse nunha zona inundable foron determinantes para a creación dun nivel elevado na zona de acceso, que servise de protección fronte á auga de escorrentía.

O proxecto debuxa unha distribución na que se pretende favorecer a sensación de amplitude creando un espazo continuo compartimentado unicamente a través da posición precisa de pezas de mobiliario e biombos de vidro que conectan visualmente as distintas estancias.

A escaleira e os aseos están situados no fondo do local permitindo dispoñer unha maior superficie de espazo libre na zona dianteira. Unha banda central resolve o espazo de almacenamento necesario para os espazos de traballo e o paso das instalacións de climatización e renovación de aire.

A materialidad do proxecto caracterízase polo emprego dun pavimento continuo de formigón, que resolve todas as estancias da oficina e harmoniza coa perfilería de aceiro inoxidable satinado dos biombos. A pedra empregada para a construción do banco situado no hall xera o contraste pretendido co pavimento e acentúa o seu carácter singular.

Txema García Ballester, arquitecto en Dot Partners:

“Cando iniciamos a nosa actividade profesional, o mundo vivía sumido nunha das maiores crises económicas da historia moderna. Entendemos que a sociedade demandaba dos arquitectos unha arquitectura capaz de enfrontarse aos períodos de crises e de optimizar os recursos para lograr máis calidade con menos custo.

A nosa proposta trata de ofrecer obras de arquitectura honestas tomando como principais valores a austeridade e a sinxeleza. As oficinas para Cointec foron creadas desde esa perspectiva, conseguindo que a expresividade do espazo veña dada polas proporcións, a materia e a luz”.

Obra: Oficinas de Cointec
Autores: Dot-Partners (Txema García Ballester – Laura Moreno Albuixech)
Emprazamento: Orihuela | Alicante | España
Ano: 2016
Área: 260m2
Constructor: Rayser
Carpintería metálica: Alutec
Mobiliario a medida: Carpillor
Iluminación: Viabizzuno
Cadeiras: Stua
Fotografía: David Zarzoso
+ dot-partners.com

veredes
veredes Administrator

Búsqueda para satisfacer el conocimiento de la actividad arquitectónica y tangentes que se generan. La idea es crear un espacio para divulgar los diversos proyectos en busca de nueva inspiración y de intercambio.

follow me

Arquivado en: arquitectura, equipamiento industrial, equipamiento terciario, obras, reforma interior

Tags: , , , , , , , , , ,