Oficinas clube Mate e Zambó Assai | República Portátil

Oficinas club Mate y Zambó Assai República Portátil o2

O encargo realizado por Club Mate Chile e Zambó Assaí foi o desenvolvemento das súas novas oficinas comerciais, situadas no núcleo empresarial de barrio Franklin, na comuna de Santiago de Chile.

Este barrio foi fundado na periferia da cidade de Santiago e aos poucos foi tomando un forte carácter comercial, dando paso ao desenvolvemento do gran mercado Persa Bío- Bío. Co correr dos anos este lugar transformouse nun dos puntos de venda de antigüidades e artigos usados máis importantes da capital. Para percorrelo é necesario internarse en extensos galpóns e varias mazás de espazos comerciais, algúns deles habilitados como tales e outros instalados de maneira espontanea.

Neste contexto e dentro dun recente crecemento empresarial, o barrio Franklin acolle novas propostas comerciais de diversas escalas. Entre as que se atopa o xa mencionado núcleo empresarial. Edificio de tres niveles equipado con estacionamentos, montacargas e unha serie de grandes espazos para as empresas.

O recinto para intervir está situado no segundo piso, e está equipado con baños e camarines, o espazo está conformado por muros de #albañilería en bruto pintados de branco e unha xanela corrida que abren o espazo cara a exterior. O mandante solicitou proxectar un espazo de traballo no mesmo nivel, pero apartado das instalacións da cámara de frío, os espazos de bodegaje e de procesos de produtos.

A primeira decisión de proxecto foi o aproveitamento da luz natural, por tanto a localización das oficinas realízase xunto ás xanelas.

Da área total da adega defínese un espazo de oficina de 4×10 m. Separado da área de almacenaxe por medio dun tabique livián estruturado en madeira cepillada de “1×4”e revestido en engomado 600 de 1,5 m de ancho, un tipo de téxtil lavable de alta duración. Para cubrir o tabique e o illamento utilízanse tons negros e grises para contrastar coas intensas cores corporativas das marcas.

Unha vez definida a división e a dimensión destinada a oficina, desenvólvese unha subdivisión programática interior con diferentes graos de permeabilidade, un espazo para márketing, un para operacións e unha sala de reunións privada e illada dos outros recintos. Mentres que funcionalmente decídese facer unha zonificación lonxitudinal onde o espazo máis próximo á xanela ten un escritorio continuo de oito metros de longo apto para labores de traballo.

Paralelo ao escritorio da xanela constrúese unha trama que lle dá certa porosidad ao espazo, xa que conforma a través de toda a sala diferentes relacións entre pequenas atmosferas. Esta é unha estrutura autoportante capaz de conter espazos de almacenaxe, organización e unha serie de recunchos para actividades de lecer necesarias durante a xornada de traballo. Entre os dous extremos consérvase unha circulación integrada onde a proposta busca facer difuso o límite de circulación e xerar un gran espazo funcional.

Para construír este espazo de almacenaxe utilízase o sistema dobre alicerce-viga, con listóns de piñeiro cepillado de “1×2” e unha modulación de 75cm entre marcadoras. A iso súmanse unha serie de divisións horizontais para as repisas, algunhas das cales levan unha cuberta téxtil que permite ocultar os obxectos depositados no seu interior. O moble vai relacionando as áreas de lecer e almacenaxe por medio dun armario revestido en tea, onde se gardan os obxectos persoais que portan os usuarios da oficina. Daquela unha pequena mesa é utilizada como servizo de cafetería;moi próximo a esta, unha cadeira de brazos en obra con espazo para tres persoas recibe e actúa como lugar de espera detrás dun alicerce que conforma a entrada á oficina e á vez funciona como exhibidor dos produtos das marcas.

Autor: República Portátil
Construcción: República Portátil en colaboración con estudantes da Universidade do Bío-Bío.
Equipo de estudantes: Anabella Benavides, Patricio Ortega, Andrea Navarro, Rocío Vásquez, Nicolás Moraga, Francois Loubies, María Fernanda Saavedra, Bárbara Soto, Gabriel Burgos.
Programa: Oficina Comercial
Ano: 2015
Emprazamento: Calle Nataniel Cox 1395, Barrio Franklin, Santiago de Chile
Cliente: Club Mate Chile – ZambóAssaí
Materiales: Madera Pino y Tela
Sistema constructivo: Estructura de madera doble pilar-viga con listóns de pino seco cepillado; Tabiquería de madeira con revestido en tela impermeable, engomado 600 cor negro e gris.
Iluminación: Sistema de iluminación con lámparas recicladas, restauradas e construidas en obra.
Mobiliario: Mobiliario en madeira e tela construido en obra.
Fotografía: Gino Zavala Bianchi
+ republicaportatil.cl

Arquivado en: arquitectura, equipamento cultural, equipamiento dotacional, equipamiento terciario, obras, reforma interior

Tags: , , , , , , , ,