obras

Edificio Vello Cárcere. Rehabilitación do antigo cárcere de Lugo para centro cultural | CREUSeCARRASCO
13-09-2017 Sen comentarios

Edificio Vello Cárcere. Rehabilitación do antigo cárcere de Lugo para centro cultural | CREUSeCARRASCO

Aproveitar a idea de apertura ao público dun cárcere, espazo celular e disciplinar, subvertendo os principios de vixilancia e custodia en principios de procura, mostra e aprecio de valores culturais e sociais. Propoñer unha compartimentación aberta, traballando cada un dos espazos dunha maneira flexible con graos de apertura e de intervención relacionados cos usos. Observación, diálogo e interacción como novas […]

Restauración do Panteón dos Glez Barros | Luis Gil+Cristina Nieto
06-09-2017 Sen comentarios

Restauración do Panteón dos Glez Barros | Luis Gil+Cristina Nieto

Devolver vida á arquitectura funeraria. “A cidade dos mortos foi tradicionalmente unha versión concisa da dos vivos, e un laboratorio de arquitectura, xardinería e escultura. Das urnas en forma de cabana aos panteóns palaciegos ou os nichos colmea de sepultura social, a natureza e as fracturas dunha cultura poden discernirse nos seus enterramentos.” Luis Fdez Galiano, Memento Mori. Neste tempo […]

Apartamento MA | Arq+
30-08-2017 Sen comentarios

Apartamento MA | Arq+

A reforma interior dun apartamento, próximo a Barcelona, de praia na costa mediterránea consistiu en a partir dun espazo único de 20 m² os clientes solicitaron o seguinte programa [722105]: – Un salón para ver a televisión con amigos [7pax]. – Unha ducha para dúas persoas [2pax]. – Unha terraza para tomar aperitivos nocturnos con neno [2+1=2pax]. – Unha sala de xantar para dez comensais […]

Rehabilitación de vivenda para Melania e Xoaquín | Carlos Graña Ramos
23-08-2017 Sen comentarios

Rehabilitación de vivenda para Melania e Xoaquín | Carlos Graña Ramos

A rehabilitación desta estrutura do s. XIX de catro plantas no barrio da Madalena en Ferrol, centrouse na idea de preservar a maior cantidade de elementos orixinais. A escaleira atopábase nun estado no que custaba decidir se valía a pena conservala ou non. O mantela creou un elemento de conexión entre todas as plantas que ademais mantiña o espírito orixinal […]

Casa MERA | soma arquitectura
16-08-2017 Sen comentarios

Casa MERA | soma arquitectura

Nesta casa  de planta baixa exponse un sistema, en concreto o M.E.R.A. (Multisistema de eliminación de Percorridos Absurdos), que non é outra cousas que procurar que os corredores non o sexan. Para iso desenvólvese un esquema franxas de cadrados e proporcións áureas que, desfasadas, concatenan os espazos diagonalmente. Estas franxas identifícanse no exterior na cuberta, xerando un dente de serra […]

Casa VMS | Marcos Miguélez
09-08-2017 Sen comentarios

Casa VMS | Marcos Miguélez

Situada nunha parcela de forma triangular nos arredores dunha pequena poboación, a vivenda está rodeada por leiras de usos mixtos. Bordéaa por unha banda unha pequena plantación de árbores froiteiras, un camiño noutro e unha rúa na súa fachada principal. A vivenda preséntase como un corpo pesado construído en pedra, adaptado á xeometría da parcela, sobre o que se apoia […]

Casa Argumosa | BEdV Arquitectos
02-08-2017 Sen comentarios

Casa Argumosa | BEdV Arquitectos

O proxecto da CASA ARGUMOSA consiste na reforma integral dun vello piso na zona de Lavapiés. A vivenda orixinal constaba de catro dormitorios, dous baños, unha cociña e un salón, todos eles de minúsculas dimensións. A estrutura era complexa: constaba de tres fachadas a tres cales distintas, e os ángulos entre elas xeraban tres eixos distintos, que deixaban a súa […]

Quattuor | Fernando M. Molina León - Sofía Urzainqui - José Rodríguez - Maite Rodríguez
26-07-2017 Un comentario

Quattuor | Fernando M. Molina León – Sofía Urzainqui – José Rodríguez – Maite Rodríguez

Arquitectura efímera en los jardines la Ciudadela de Pamplona. “Quattuor” sugiere una forma distinta de mirar. Cuatro volúmenes repetidos, tan sólo de una matriz y el espacio intersticial, de ello nacen infinitas lecturas. Lleno y vacío forman un conjunto exterior coherente y un interior de “calles” con límites no convencionales. Como cuatro prismas tensos, como si forzáramos la perspectiva, como […]

Misternutrición Sede Central | as-built
19-07-2017 Sen comentarios

Misternutrición Sede Central | as-built

Un xeneroso local con 30 metros de fachada completamente acristalada e cunha altura libre interior de 5 m, dános as pautas para imprimir un marcado carácter industrial á proposta. Chans, paredes e teitos espidos, instalacións vistas e o gris escuro como cor uniformizador e pano de fondo, matizado por bandas de cor amarela. Dous acuarios de cristal ordenan o espazo […]

Canódromo, Parque de Investigación Creativa | Dear Design Studio
12-07-2017 Sen comentarios

Canódromo, Parque de Investigación Creativa | Dear Design Studio

O novo Parque de Investigación Creativa de Barcelona está situado no Canódromo, o emblemático edificio racionalista deseñado polo arquitecto catalán Antoni Bonet i Castellana en 1961. Despois da renovación do edificio en 2016, Dear Design Studio gañou o concurso para o deseño de interiores do edificio, e ademais expuxo o deseño da identidade corporativa e da sinalización para dotar ao […]

Casa Tmolo | PYO Arquitectos
05-07-2017 Sen comentarios

Casa Tmolo | PYO Arquitectos

O proxecto consiste na rehabilitación e ampliación dunha casa rural (CASA TMOLO) e dun curral con palleira adxacente (A PALLEIRA). A intervención proposta para a Casa Tmolo dá resposta a varios condicionantes: unificar nun só volume as estruturas agregadas á construción principal, resolver o cambio de rasante facía o sueste e respectar o uso de certos materiais. A resposta estrutural […]

O Curri Verde Restaurante Vexetariano | Hiruki studio
28-06-2017 Sen comentarios

O Curri Verde Restaurante Vexetariano | Hiruki studio

“O Curry Verde” é un restaurante vegetariano e verán situado en Fuenterrabia, Guipuzcoa. A súa cociña internacional, selección de pratos, viños orgánicos e cervexas artesanais déronlles nome na zona, e como resultado o seu restaurante anterior quedáraselles pequeno. Decidiron cambiar o restaurante a un local máis grande situado no Porto Deportivo: o reto de deseño era crear un interior cálido, […]

Reforma de piso en Avilés | David Olmos Arquitectos
21-06-2017 Sen comentarios

Reforma de piso en Avilés | David Olmos Arquitectos

No centro histórico de Avilés, próximo ao Centro Cultural Óscar Niemeyer, proponse a reforma integral dunha vivenda de 123 m2, formada por tres pequenos dormitorios, dous baños, aseo, cociña con escasa luz natural e salón, espazoso pero de difícil amueblamento, con saída a unha pequena terraza cunhas agradables vistas sobre un parque cheo de vexetación. A proposta nace da idea […]

095 Letto. Reforma de vivenda en Madrid | Elii
14-06-2017 Un comentario

095 Letto. Reforma de vivenda en Madrid | Elii

Proxecto de reforma dun piso antigo situado no centro de Madrid, destinado a uns residentes “anónimos” que compartirán espazo doméstico no futuro. A proposta ordénase ao redor de 6 bandas que alternan espazos vivideros e zonas de servizo. Devandito esquema, á vez que optimiza o uso da planta, garante a máxima flexibilidade funcional e a incorporación doutros posibles programas, como […]

Aparcamento Materno e Oncolóxico | Díaz+Díaz - Rafael Ángel Otero Mosquera
07-06-2017 Sen comentarios

Aparcamento Materno e Oncolóxico | Díaz+Díaz – Rafael Ángel Otero Mosquera

Este edificio é o resultado de gañar un concurso público convocado por EMVSA no ano 2013. As premisas do concurso: 1. Crear un edificio con presenza. Nun principio o concurso expuña as opcións de poder facer un edificio enterrado ou oculto no noiro. A nosa opción foi crear un edificio visible, orgulloso de se mesmo e que contribuíse a mellorar […]

Clínica Sendagrup | PAUZARQ arquitectos
31-05-2017 Sen comentarios

Clínica Sendagrup | PAUZARQ arquitectos

Tómase a decisión de encostar as consultas médicas ás dúas fachadas, liberando o espazo central, onde se sitúan os servizos comúns no interior dunha caixa de luz que achega luminosidade ás zonas de circulación. Contrastan os dous sistemas construtivos empregados nos cerramentos: un tradicional forrado de mármore negro, pesado e escuro en oposición aos tabiques lixeiros a base de vidro […]

Pavillón pop-up para activación programática no COCA | Conjuntos Empáticos
24-05-2017 Sen comentarios

Pavillón pop-up para activación programática no COCA | Conjuntos Empáticos

Este pavillón efémero constrúese para a celebración da festa de clausura do I Congreso Internacional de Comunicación Arquitectónica, desenvolvido entre o 17 e 19 de maio de 2017. O obxecto deséñase e produce como un elemento de arquitectura neumática que se localiza na rosaleda da Escola Técnica Superior de Arquitectura de Madrid, e serve de soporte para activacións programáticas, albergando […]

Vivenda Shift | Miguel Plata Hierro
17-05-2017 Sen comentarios

Vivenda Shift | Miguel Plata Hierro

A emerxencia dunha nova sensibilidade. Ao final da década dos 60, o mundo da arte sofre un cambio e ábrese a traballos contemporáneos como a performance, o land art e as instalacións site-specific. Os materiais, os procesos e as ferramentas convértense, desde ese momento, nas maiores preocupacións dos creadores. O obxecto artístico deixa de ter importancia como elemento pasivo de […]

Centro de interpretación das fortalezas transfronteirizas Baixo Miño | rodríguez + pintos arquitectos
10-05-2017 Sen comentarios

Centro de interpretación das fortalezas transfronteirizas Baixo Miño | rodríguez + pintos arquitectos

O castelo de Santa Cruz é unha estrutura defensiva de carácter “modesto” que, con todo, inscríbese como un elemento singular no extraordinario contexto de fortíns, atalaias e “fachos” ou alcanforas que se erixiron nos séculos XVII e XVIII ao longo das marxes do río Miño. Na actualidade destaca non pola súa relevancia construtiva ou militar, senón pola súa especial localización, […]

Estudio Vonna | PYO Arquitectos
03-05-2017 Sen comentarios

Estudio Vonna | PYO Arquitectos

O proxecto para Estudo Vonna constrúese con distancias. Distancias co existente. Distancias entre materiais. Distancias entre espazos. Distancias entre obxectos. Distancias entre tempos. O novo sepárase do existente. Así, a carpintería do escaparate encóstase á fachada ancorándose desde o exterior, “presentando” a estrutura existente, apropiándose das súas calidades, desmarcándose dela e poñéndoa en valor. A súa execución, a súa montaxe […]

Aparcamento na rúa Xuíz Falcone | Salgado+Liñares
26-04-2017 Sen comentarios

Aparcamento na rúa Xuíz Falcone | Salgado+Liñares

Reformulación dun ambito público: aparcadoiro na rúa Xuíz Falcone. Dobre rúa – dobre espazo. O proxecto ten por obxecto a reformulación do ámbito da rúa Xuíz Falcone. Na orixe do proxecto, e como elemento activador, está a recuperación do nivel orixinal da rúa, perturbado polo agresivo recheo dos anos oitenta. Isto propicia unha transición lóxica e natural coa Leira do […]

Casa Z | VIOR arquitectura
19-04-2017 Sen comentarios

Casa Z | VIOR arquitectura

A proposta comezou co desexo dos clientes de realizar unha vivenda vacacional o máis extremadamente económica posible. O programa era sinxelo, dúas plantas diáfanas exceptuando os aseos, onde as áreas de descanso solucionaríanse dispoñendo camas ou liteiras nos espazos abertos. Unha forma de vivir e relacionarse moi específica. A parcela, chaira e con orientación pura Norte-Sur permitía que a xestión […]

Vivenda en rúa Císcar | Dot-Partners
12-04-2017 Sen comentarios

Vivenda en rúa Císcar | Dot-Partners

A vivenda reformada está situada nun edificio do histórico barrio do ensanche de Valencia, creado a principios do século XX e que dá testemuño dunha das épocas máis destacadas para a arquitectura Valenciana. As mazás da contorna presentan unha configuración cun patio de grandes dimensións no seu interior e un volume perimetral edificado coas esquinas achafranadas, ofrecendo a visión dunha […]

Obradoiro creativo Toormix | vora
05-04-2017 Sen comentarios

Obradoiro creativo Toormix | vora

Local en planta baixa, un antigo local comercial. Moi pequeno, 18 m2. Todo panelado (paredes, teitos…) e pavimento de parquet fenólico. O encargo é un espazo moi polivalente para un equipo de deseñadores. Un mundo paralelo ao seu estudo de traballo habitual. Espazo de experimentación, así que de formatos abertos. Showroom eventual, para presentacións e exposicións. Posibilidades de escaparate. Para […]

Casa As Mil e Una | Joaquín Juberías - Paula Aranda
29-03-2017 Sen comentarios

Casa As Mil e Una | Joaquín Juberías – Paula Aranda

Exercicio sobre unha persoa e as súas máscaras. Deixarse seducir polos intereses –tanto públicos como inconfesables- do cliente, descóbreche máis sobre a súa vivenda que calquera achegamento programático xa establecido. Non se di nada novo, na facultade xa nos aleccionaban sobre iso: quen non tivo un curso de proxectos en torno ao hobby, profesión ou característica física dominante do cliente– […]

Vivenda Unifamiliar en Punta Canide | Díaz+Díaz
22-03-2017 Sen comentarios

Vivenda Unifamiliar en Punta Canide | Díaz+Díaz

En Punta Canide, Oleiros, sitúase esta vivenda unifamiliar, en plena baía, con impresionantes vistas ao mar. Debido a esta localización, a edificación debía responder  a uns condicionantes de edificabilidade e retranqueos moi concretos, esixidos pola normativa municipal, así como pola propia morfoloxía da parcela, que requiría adaptarse á pendente da parcela, cun desnivel de case tres metros. Tamén se buscaron […]

Recuperación e ocupación dunha nave agrícola de principios do s.XX | Estudio Serrano + Baquero
15-03-2017 Sen comentarios

Recuperación e ocupación dunha nave agrícola de principios do s.XX | Estudio Serrano + Baquero

Contexto. O proxecto atópase no barrio de Nervión en Sevilla que, como se observa nas distintas fotografías de época e na planimetría antiga, sempre tivo un forte carácter industrial. Foi durante moitos anos a área de abastecemento da cidade, con multitude de parcelas agrícolas  nas que se cultivaba sobre todo trigo. Xa en 1830 existía parte do edificio obxecto de […]

Ctrl+Green. Reconversión dun espazo industrial | RuizEsquiroz + Marta Muñoz Arquitectos
08-03-2017 Sen comentarios

Ctrl+Green. Reconversión dun espazo industrial | RuizEsquiroz + Marta Muñoz Arquitectos

Ctrl+Green é a reconversión dun espazo industrial nun estudo-vivenda nas inmediacións de Madrid Río. A estratexia arquitectónica baséase en duplicar e gardar (xa sexa espazo e/ou enerxía). En primeiro lugar, duplícanse elementos arquitectónicos (o chan e a fachada) xerando cámaras activas. En segundo lugar e grazas á estratexia anterior, o proxecto almacena enerxía e multitude de obxectos (sobre todo libros […]

O pavillón agochado | Penelas Architects
01-03-2017 Sen comentarios

O pavillón agochado | Penelas Architects

O proxecto xorde da vontade de construír un espazo de Meditación e de Retiro, integrado en plena Natureza: un novo lugar para habitar onde  sexa posible pensar… onde a Cultura estableza unha simbiose coa tecnoloxía avanzada de hoxe… Un novo lugar onde se poida reconstruír a memoria orixinal case perdida do home? Un lugar de evocacións? O Pavillón reacciona ás […]

Restaurante El Papagaio | Ernesto Bedmar
22-02-2017 Un comentario

Restaurante El Papagaio | Ernesto Bedmar

O oco. Aproximadamente 32 anos atrás, nunha visita ao meu país e a miña familia e falando co distinguido arquitecto cordobés “Togo” Díaz é que descubrín que se vendía un corredor que era orixinalmente unha servidume de paso para os casaróns da mazá. El usábao como depósito para unha das súas obras con vista ao palacio de xustiza e o […]