reforma interior

Clínica Sendagrup | PAUZARQ arquitectos
31-05-2017 Sen comentarios

Clínica Sendagrup | PAUZARQ arquitectos

Tómase a decisión de encostar as consultas médicas ás dúas fachadas, liberando o espazo central, onde se sitúan os servizos comúns no interior dunha caixa de luz que achega luminosidade ás zonas de circulación. Contrastan os dous sistemas construtivos empregados nos cerramentos: un tradicional forrado de mármore negro, pesado e escuro en oposición aos tabiques lixeiros a base de vidro […]

Estudio Vonna | PYO Arquitectos
03-05-2017 Sen comentarios

Estudio Vonna | PYO Arquitectos

O proxecto para Estudo Vonna constrúese con distancias. Distancias co existente. Distancias entre materiais. Distancias entre espazos. Distancias entre obxectos. Distancias entre tempos. O novo sepárase do existente. Así, a carpintería do escaparate encóstase á fachada ancorándose desde o exterior, “presentando” a estrutura existente, apropiándose das súas calidades, desmarcándose dela e poñéndoa en valor. A súa execución, a súa montaxe […]

Vivenda en rúa Císcar | Dot-Partners
12-04-2017 Sen comentarios

Vivenda en rúa Císcar | Dot-Partners

A vivenda reformada está situada nun edificio do histórico barrio do ensanche de Valencia, creado a principios do século XX e que dá testemuño dunha das épocas máis destacadas para a arquitectura Valenciana. As mazás da contorna presentan unha configuración cun patio de grandes dimensións no seu interior e un volume perimetral edificado coas esquinas achafranadas, ofrecendo a visión dunha […]

Obradoiro creativo Toormix | vora
05-04-2017 Sen comentarios

Obradoiro creativo Toormix | vora

Local en planta baixa, un antigo local comercial. Moi pequeno, 18 m2. Todo panelado (paredes, teitos…) e pavimento de parquet fenólico. O encargo é un espazo moi polivalente para un equipo de deseñadores. Un mundo paralelo ao seu estudo de traballo habitual. Espazo de experimentación, así que de formatos abertos. Showroom eventual, para presentacións e exposicións. Posibilidades de escaparate. Para […]

Casa As Mil e Una | Joaquín Juberías - Paula Aranda
29-03-2017 Sen comentarios

Casa As Mil e Una | Joaquín Juberías – Paula Aranda

Exercicio sobre unha persoa e as súas máscaras. Deixarse seducir polos intereses –tanto públicos como inconfesables- do cliente, descóbreche máis sobre a súa vivenda que calquera achegamento programático xa establecido. Non se di nada novo, na facultade xa nos aleccionaban sobre iso: quen non tivo un curso de proxectos en torno ao hobby, profesión ou característica física dominante do cliente– […]

Ctrl+Green. Reconversión dun espazo industrial | RuizEsquiroz + Marta Muñoz Arquitectos
08-03-2017 Sen comentarios

Ctrl+Green. Reconversión dun espazo industrial | RuizEsquiroz + Marta Muñoz Arquitectos

Ctrl+Green é a reconversión dun espazo industrial nun estudo-vivenda nas inmediacións de Madrid Río. A estratexia arquitectónica baséase en duplicar e gardar (xa sexa espazo e/ou enerxía). En primeiro lugar, duplícanse elementos arquitectónicos (o chan e a fachada) xerando cámaras activas. En segundo lugar e grazas á estratexia anterior, o proxecto almacena enerxía e multitude de obxectos (sobre todo libros […]

Restaurante El Papagaio | Ernesto Bedmar
22-02-2017 Un comentario

Restaurante El Papagaio | Ernesto Bedmar

O oco. Aproximadamente 32 anos atrás, nunha visita ao meu país e a miña familia e falando co distinguido arquitecto cordobés “Togo” Díaz é que descubrín que se vendía un corredor que era orixinalmente unha servidume de paso para os casaróns da mazá. El usábao como depósito para unha das súas obras con vista ao palacio de xustiza e o […]

Oficinas Possum | ARKB-Arrokabe arquitectos
25-01-2017 Sen comentarios

Oficinas Possum | ARKB-Arrokabe arquitectos

O novo local atópase na planta segunda dun edificio exento destinado integramente a oficinas.  O espazo non fora ocupado en ningún momento e por tanto non estaba acondicionado. Unicamente contaba cuns aseos nun dos extremos  e  a “infraestructura” básica que proporciona o propio edificio, (envolvente exterior,  espazos comúns e instalacións xerais). A intervención consiste nunha obra de interiorismo que serve […]

Reforma interior para un obradoiro de piano e artes plásticas. Obradoiro Durán Arufe-Takebe | Luis Gil+Cristina Nieto
21-12-2016 Sen comentarios

Reforma interior para un obradoiro de piano e artes plásticas. Obradoiro Durán Arufe-Takebe | Luis Gil+Cristina Nieto

“Ver non é comprender. Pois non se comprende máis que coa razón.” Ignacio Ramonet. Profundización e coñecemento demandan para ser, estabilidade, tempo suficiente e unha reflexión ordenada. Un proceso cuxo desenvolvemento esixe achegamento, viaxe cara ao interior como argumento fundamental. Este achegamento, como forma de entender, parece máis próximo ao que se desprega contorna ao sentido do oído e os […]

Balmori Rooftop Bar | Taller David Dana Arquitectura
07-12-2016 Sen comentarios

Balmori Rooftop Bar | Taller David Dana Arquitectura

O proceso creativo para este proxecto, experimento múltiples facetas en distintos niveis. A evolución de deseño esquemático a proxecto executivo construíuse en base a un proceso deductivo de colaboración e toma de decisións. Balmori Rooftop Bar é un proxecto que nace da necesidade de espazo público no Roma Norte. O sitio mostra potenciais únicos; é un dos poucos bares en […]

Espazo multifuncional para deportistas con discapacidade | Estudio Serrano + Baquero
30-11-2016 Sen comentarios

Espazo multifuncional para deportistas con discapacidade | Estudio Serrano + Baquero

Handisports é unha empresa que se encarga de xestionar e ofrecer servizos deportivos a persoas con discapacidade, xa sexa intelectual, física ou sensorial, e/ou en risco de exclusión social. A finais do ano 2014 encárganos a construción dunha nova sede para albergar as súas oficinas e aulas de formación nun local de 80 m2. O proxecto responde á demanda do […]

Casa Caballero. Casa entre un patio de luces | agora arquitectura
09-11-2016 Sen comentarios

Casa Caballero. Casa entre un patio de luces | agora arquitectura

A intervención sitúase na planta baixa dun conxunto residencial situado no barrio de Lles Corts (Barcelona, España). Un lugar onde a totalidade da superficie dispoñible foi edificada e como consecuencia apareceron un conxunto de numerosos patios co fin de garantir unhas condicións hixiénicas mínimas. Foi a intención de gañar custe o que custe uns poucos metros máis en planta baixa, […]

Apartamento Tibbaut | RAS Arquitectura
02-11-2016 Sen comentarios

Apartamento Tibbaut | RAS Arquitectura

A intervención leva a cabo nun espazo subterráneo, preto do mar, con apenas iluminación desde o exterior e nun estado previo que presentaba serios problemas de humidade. Aínda así, no interior dun edificio de construción moi humilde, o espazo, moi reducido, de apenas 55m2, presentaba un aspecto completamente monumental, presidido por dúas columnas octogonales de pedra sobre as que se […]

Rehabilitación nunha casona blasonada do s. XVIII | Marcos Miguélez
26-10-2016 Sen comentarios

Rehabilitación nunha casona blasonada do s. XVIII | Marcos Miguélez

O edificio está situado na praza do Concello de Ponferrada, na base do Arco do Reloxo, no que foi unha das 5 portas de acceso á cidade medieval. A muralla de mampostería forma parte do edificio nun dos seus alzados, e crúzao de lado a lado como un dos muros de carga da edificación, sendo á vez medianería compartida co […]

Casa no mercado da rúa Feria | sol89
05-10-2016 Sen comentarios

Casa no mercado da rúa Feria | sol89

“Nacer na rúa Ancha da Feira e encararse coa humanidade que ferve nela apenas se cansou un de andar a gatiñas e levantouse de mans para afrontar a vida a peito aberto, é unha empresa heroica, que imprime carácter e ten unha importancia extraordinaria para o resto da vida, porque súbitamente a rúa deu ao neófito unha síntese perfecta do […]

Oficinas de Cointec | Dot-Partners
28-09-2016 Sen comentarios

Oficinas de Cointec | Dot-Partners

O proxecto para as novas oficinas de Cointec trata de acondicionar un local comercial fronte ao Parque Severo Ochoa, na cidade de Orihuela. O espazo presentábase en bruto, unicamente cunha estrutura metálica construída para albergar unha entreplanta. A posición deprimida do local con respecto aos viarios e o feito de atoparse nunha zona inundable foron determinantes para a creación dun […]

Reforma interior dunha vivenda no Poblenou | estudi08014
21-09-2016 Sen comentarios

Reforma interior dunha vivenda no Poblenou | estudi08014

Rehabilitación dun apartamento situado nun edificio de vivendas dos anos 90. A transformación da galería nun espazo interior é a acción desencadenamento do proxecto. Defínese unha circulación continua ao redor dunha peza central. Unha secuencia de espazos conectados pero independizables. A habitación do fondo do corredor convértese nun espazo polivalente, amplo e luminoso. Unha dilatación no percorrido circular, como a […]

Cafetaría Bardecó | Villacé y Cominges
14-09-2016 Sen comentarios

Cafetaría Bardecó | Villacé y Cominges

O Edificio Curbera (1939), no que se sitúa o local, é unha construción entre medianeiras, dunha altura de 14 plantas, destinadas a oficinas e vivenda. Na planta baixa sitúanse dous locais comerciais situados ao carón e a outro do impoñente portal de acceso ao edificio. A fachada principal do edificio, de composición simétrica, responde os criterios formais da arquitectura racionalista […]

Transformación dun antigo Almacén en estudo NUA | NUA Arquitectures
07-09-2016 Sen comentarios

Transformación dun antigo Almacén en estudo NUA | NUA Arquitectures

Tarragona, situada estratexicamente nun outeiro, ten unha estreita relación co Mediterráneo. Esta dualidade xeográfica permítenos atopar puntos tan privilexiados como este estudo, un dos poucos baixos da cidade con vistas ao mar. Este pequeno proxecto trata de recuperar o espazo ocupado durante moito tempo como almacén para transformalo nun lugar de traballo amplo e luminoso. A intervención estrutúrase principalmente en […]

Libraría Sisargas | trespes.arquitectos
31-08-2016 Sen comentarios

Libraría Sisargas | trespes.arquitectos

Recibimos o encargo para deseñar o novo local da Libraría Sisargas que se mudaba despois de 14 anos a carón do Campo de Marte. A libraría, asentada no barrio de Montealto da Coruña, quería minimizar as molestias do cambio de local apostando polo valor engadido do deseño. Estaba nun baixo luminoso, en esquina, con grandes escaparates onde amosar libros, discos […]

Rehabilitación de vivenda en San Agustín | 2es+_oficina de arquitectura
17-08-2016 Un comentario

Rehabilitación de vivenda en San Agustín | 2es+_oficina de arquitectura

O proxecto implica a rehabilitación dunha vivenda en contacto co terreo e dous pisos no centro histórico de Santiago de Compostela. Esta é a rehabilitación dun edificio de planta baixa, primeiro andar e un pequeno refuxio no centro histórico de Santiago de Compostela. As súas dúas fachadas cubertas a un rueiro do San Bieito Rúa e Rúa San Agustín, no […]

lily & WHITE | soma arquitectura
27-07-2016 Sen comentarios

lily & WHITE | soma arquitectura

A tecnoloxía é a máis poderosa forza que fai avanzar ao home. Esta é a filosofía de lily & WHITE. Ningunha etapa pode entenderse sen a anterior. Todo é unha evolución, un proceso lineal de acumulación de coñecemento e información que se transmite duns a outros. Sempre foi así. Todo empezou pola idade de pedra, pasando pola dos metais, e […]

Wine Store en Madrid | mecanismo
20-07-2016 Sen comentarios

Wine Store en Madrid | mecanismo

O proxecto consiste na remodelación completa dun local comercial a pé de rúa, converténdoo nunha tenda de viños na que a representación dos elementos principais da adega atópase presente. A tenda é a adega, e as cortizas, botellas, copas e caixas de viño crean unha paisaxe relacionada co devandito mundo. Como se pode observar nas dimensións, o ancho do espazo […]

Casa en Quesa | Dot-Partners
25-05-2016 Sen comentarios

Casa en Quesa | Dot-Partners

A vivenda é característica da descrición da vivenda tradicional por antonomasia na localidade de Quesa. Se parte da premisa de realizar unha restauración integral, partindo da reparación e consolidación do sistema estrutural en madeira, e modificando a posición da escaleira. O programa está segregado en dous niveis. Na planta baixa da vivenda sitúase a zona de día xunto coa habitación […]

Salsamento | Lugadero
18-05-2016 Sen comentarios

Salsamento | Lugadero

Salsamento. Unha tenda de ultramarinos que é un bar. Un bar que é unha tenda de ultramarinos. En Sevilla desde que desaparecese o Cinema Regina, a Droguería Isan, a zapatería de Camilo, Mobles Garrido ou Casa Noval, pasaron 20 anos. Como no hapkido, o hwa ou principio da non resistencia, enuncia a necesidade de non opoñerse á forza, nin á […]

Adecuación do xacemento Domus Avinyó | vora
04-05-2016 Sen comentarios

Adecuación do xacemento Domus Avinyó | vora

O descubrimento dun xacemento romano dentro dun edificio administrativo municipal, os restos dunha Domus (Avinyó) próxima á muralla, fixo necesario este proxecto de adecuación para facelo visitable de forma compatible co uso habitual do edificio. O espazo que contén o xacemento hase musealizado, e redistribuíuse a planta baixa do edificio para configurar os espazos de aproximación ao xacemento desde o […]

Cinema e librería NUMAX | Hábitat Social
09-03-2016 Sen comentarios

Cinema e librería NUMAX | Hábitat Social

“NUMAX é un cinema, unha libraría e un laboratorio de deseño, comunicación e produción audiovisual” Numax Cando este reto chegou á nosa mesa, na primavera de 2014, axiña entendemos que se trataba da oportunidade de participar nunha iniciativa senlleira no país, cargada de valores (dinamización cultural, modelo cooperativo, etc.) e cun alto potencial transformador, capaz de acadar todo o noso […]

Intervención efímera en San Xerónimo de Baza | Antonio L. Espinar - Beatriz Mellado - Antonio L. Espinar
24-02-2016 Sen comentarios

Intervención efímera en San Xerónimo de Baza | Antonio L. Espinar – Beatriz Mellado – Antonio L. Espinar

O proxecto é unha montaxe de estadas, na antiga igrexa de San Jerónimo de Baza, que funcionan como soporte para exposicións e protección dos revestimentos, que non están tratados aínda (só púidolle levar a cabo a primeira fase da rehabilitación, da que levabamos a dirección de obra no estudo). A idea xorde ao desmontar o sistema de estadas obsoletas que […]

Interior en Murcia | Dot-Partners
17-02-2016 Sen comentarios

Interior en Murcia | Dot-Partners

A vivenda reformada, Interior en Murcia, atópase na primeira planta dun edificio de corte racionalista, construído na década dos 60 nunha céntrica rúa de Murcia, na contorna da principal zona comercial da cidade. A proposta trata de favorecer a sensación de amplitude eliminando a tabiquería existente e organizando o programa unicamente mediante paneis pivotantes e correderos e mobiliario fixo, empregado á […]