equipamiento sanitario

Clínica Dental Moreruela | Murillo y Hernández Arquitectura
16-10-2019 Sen comentarios

Clínica Dental Moreruela | Murillo y Hernández Arquitectura

Presentamos o Proxecto como unha análise precisa de como debe funcionar un centro dental. Despois de estudar o Sistema de traballo dos empregados descubrimos que a circulación dos principais centros dentais tenia o mesmo problema; como organizar a área de traballo cando chega un paciente. Por tanto desenvolver baixo un concepto de dobre circulación aplicado aos propios gabinetes. Adáptase á […]

Centro de día de maiores de Leiro | müller.feijoo arquitectos
19-12-2018 Sen comentarios

Centro de día de maiores de Leiro | müller.feijoo arquitectos

A parcela na que se constrúe o centro de día, moi próxima e lixeiramente elevada sobre o curso do río Avia, ten un forte desnivel natural transformado mediante un sistema de terrazas graduadas chamadas socalcos formadas por muretes de mampuestos de granito, un sistema tradicional moi habitual nesta rexión de viñas que permite dispoñer de terreo cultivable en parcelas nas […]

Centro de día e Fogar de anciáns de  Blancafort | Guillem Carrera
14-11-2018 Sen comentarios

Centro de día e Fogar de anciáns de Blancafort | Guillem Carrera

Un edificio social necesario para a xente maior do pobo de Blancafort e os seus municipios veciños. A observación inicial do solar e da súa contorna levou a considerar, que o futuro edificio non tiña que resolver só un programa e unhas necesidades dun edificio illado, senón que tiña que axudar a consolidar o tecido urbano máis próximo, á vez […]

Rehabilitación nave lateral do mosteiro de San Clodio en Leiro | OLA estudio
03-10-2018 Sen comentarios

Rehabilitación nave lateral do mosteiro de San Clodio en Leiro | OLA estudio

Construír un spa nunha caixa de pedra. O actual Hotel Monumento de San Clodio en Leiro é, unha das pezas de maior relevancia dentro da arquitectura monástica galega. Anexo ao conxunto atopábanse as ruínas das caballerizas e adega. Un gran caixón pétreo con restos das bóvedas que cubrían a planta baixa. Esta ruína, impregnada de gravidade e tempo, era o […]

Óptica Rioxana | Blur Arquitectura
10-07-2018 Sen comentarios

Óptica Rioxana | Blur Arquitectura

Atopamos un espazo fragmentado sen unha orde aparente. Un espazo que se foi adecuando ás necesidades propias do negocio ao longo do tempo. Empezamos o proxecto ordenando o programa en dous espazos claramente diferenciados. Un primeiro espazo expositivo cun carácter máis público e vinculado directamente coa rúa. Espazo entendido como unha pequena praza anexa á vía pública. Praza que se […]

Centro de día para enfermos de alzheimer en Benavente | studio VR Architecture
27-06-2018 Sen comentarios

Centro de día para enfermos de alzheimer en Benavente | studio VR Architecture

O novo Centro de día para en enfermos de Alzheimer de Benavente (Zamora) xorde ante o crecente envellecemento que sofre a poboación na súa comarca. No momento do deseño aínda non existía ningún esquema probado que estruturase esta tipoloxía, aínda que devandito crecemento fora progresivo nos últimos anos en moitas rexións do país, por iso é polo que o programa […]

Clínica Carité. Espazo de Benestar | Piano Piano Studio
30-05-2018 Sen comentarios

Clínica Carité. Espazo de Benestar | Piano Piano Studio

A arquitectura é ante todo un proceso mental, unha abstracción necesaria que bebe de contextos tanxibles, e cuxo destino é de novo o espazo físico. Pero sen ese proceso, sen ese lugar do pensamento que recolle, medita e proxecta, non é posible a súa existencia. Adiantarse aos acontecementos, imaxinar unha forma de vida ou de uso que aínda non existe, […]

Clínica Dental Ferraces | as-built
09-05-2018 Sen comentarios

Clínica Dental Ferraces | as-built

Materialidad, orde e lixeireza para dar resposta ao diálogo entre o local e a súa contorna máis inmediata. Un local que dá cabida a unha clínica dental e que se abstrae do caos exterior a través da serenidade que imprimen as súas volumetrías e materiais interiores. Materiais empregados: – teito volumétrico en placas de cartón yeso – pavimento continuo de […]

Espai Gut, centro terapéutico en Terrassa | estudi08014
07-03-2018 Sen comentarios

Espai Gut, centro terapéutico en Terrassa | estudi08014

Proxecto de transformación dun local de 26×10 m situado na planta baixa dunha ‘casa de cós’ do barrio de Ca n’Aurell de Terrassa, o ensanche máis antigo da cidade, moi próximo ao centro histórico. O edificio é de 1.925 e destaca a súa estrutura de formigón armado, moi innovadora para a época, que salva luces de ata 10m. Con todo, […]

Clínica Aza | Crux Arquitectos + Carpe
25-10-2017 Sen comentarios

Clínica Aza | Crux Arquitectos + Carpe

Unha cousa que nos ensinou a arquitectura é que non fai falta buscar grandes espazos para falar dela. A vocación de arquitectura está presente de maneira interescalar, no urbano como no pequeno detalle. E é que desde o máis mínimo encontro entre pezas, ata nas relacións entre megaestructuras, todo adquire sentido coa presenza humana, co movemento perpetuo das actividades diarias, […]

Aparcamento Materno e Oncolóxico | Díaz+Díaz - Rafael Ángel Otero Mosquera
07-06-2017 Sen comentarios

Aparcamento Materno e Oncolóxico | Díaz+Díaz – Rafael Ángel Otero Mosquera

Este edificio é o resultado de gañar un concurso público convocado por EMVSA no ano 2013. As premisas do concurso: 1. Crear un edificio con presenza. Nun principio o concurso expuña as opcións de poder facer un edificio enterrado ou oculto no noiro. A nosa opción foi crear un edificio visible, orgulloso de se mesmo e que contribuíse a mellorar […]

Clínica Sendagrup | PAUZARQ arquitectos
31-05-2017 Sen comentarios

Clínica Sendagrup | PAUZARQ arquitectos

Tómase a decisión de encostar as consultas médicas ás dúas fachadas, liberando o espazo central, onde se sitúan os servizos comúns no interior dunha caixa de luz que achega luminosidade ás zonas de circulación. Contrastan os dous sistemas construtivos empregados nos cerramentos: un tradicional forrado de mármore negro, pesado e escuro en oposición aos tabiques lixeiros a base de vidro […]

Residencia de Maiores de Aldeamayor de San Martín | contextos de arquitectura e urbanismo
04-01-2017 Sen comentarios

Residencia de Maiores de Aldeamayor de San Martín | contextos de arquitectura e urbanismo

A Residencia de Maiores de Aldeamayor de San Martín (Valladolid) non se pode entender sen o seu contexto. Situada na zona limítrofe dun criptohumedal salino (Salgüeros de Aldeamayor) a aridez do terreo e a infinita horizontalidad da chaira agrícola castelá –salpicada por pequenas masas de piñeirais– domina a paisaxe, condicionando a implantación de calquera estrutura ou artefacto. Á súa vez, […]

Centro de saúde de San Juan Ostuncalco | Arquitectura Sin Fronteras España
28-12-2016 Sen comentarios

Centro de saúde de San Juan Ostuncalco | Arquitectura Sin Fronteras España

O proxecto de ampliación do Centro de Saúde de San Xoan Ostuncalco englóbase dentro do traballo de cooperación que Arquitectura Sen Fronteiras leva a cabo desde o ano 1997 en Guatemala. O obxectivo do proxecto é desconxestionar o saturado centro de saúde municipal, onde a situación de hacinamiento e a mala calidade dos espazos constitúen un ámbito inadecuado e precario […]

Consultorio local Paüls | vora
01-06-2016 Sen comentarios

Consultorio local Paüls | vora

O consultorio local de Paüls é un pequeno edificio integrado no tecido do pobo. O proxecto define un percorrido de acceso que atorgue serenidade e calma ata ser atendido polo médico. Máis que un obxecto para admirar desde o exterior, ten que ser un lugar desde o cal mirar e sentir, mediante relacións visuais coas montañas, coa paisaxe, para conectar […]

Centro de Día Residencial en Redondela | Carlos Martínez – Ángeles Santos
30-12-2015 Sen comentarios

Centro de Día Residencial en Redondela | Carlos Martínez – Ángeles Santos

O Centro de Día Residencial de Redondela é un desenvolvemento do Prototipo de Centro de Día Residencial definido anteriormente para a Rede Pública Galega de equipamentos e servizos asistenciais da Xunta de Galicia. A adaptación do Prototipo ás características da localización obrigou a unha revisión da disposición dos diferentes bloques que o conformaban. O CDR de Redondela se dislocó buscando […]

Centro de Saude en A Parda | vier arquitectos
25-11-2015 Sen comentarios

Centro de Saude en A Parda | vier arquitectos

O Centro de Saúde de Pontevedra sitúase na Parda, un área de recente expansión urbana na periferia da cidade, na que coexisten estruturas territoriales propias do ámbito rural cunha ordenación de carácter urbano e tipología de ensanche. O edificio emerge nun amplo solar rodeado polas edificaciones do novo Conservatorio, bloques de vivendas e unha serie de equipamientos en construción. Neste […]

Centro ocupacional en Ferrol | Hermo Iglesias Veiga Arquitectos
15-10-2014 Un comentario

Centro ocupacional en Ferrol | Hermo Iglesias Veiga Arquitectos

A intervención neste edificio dos anos 70 destinado a impartir cursos de formación a desempregados que dispón de talleres de soldadura, caldeiraría, electrónica, etc. Pretende: rehabilitar as deficiencias xerais e mellorar o illamento de todas as estanzas adaptándoas ás esixencias da normativa actual ademais da ampliación de aulas na única zona libre do recinto. Esta ampliación, que se enfronta cos […]

Centro de saúde de Mesoiro | Hermo Iglesias Veiga Arquitectos
19-03-2014 Sen comentarios

Centro de saúde de Mesoiro | Hermo Iglesias Veiga Arquitectos

Centro de saúde para un novo barrio. Trátase dun dos primeiros equipamentos dos que consta esta zona de nova construción. Situado sobre un estrato rochoso elevado sobre o nivel da rúa o edificio de formigón e cinc pretende crear unha nova fachada previa aos edificios de vivendas de 9 alturas cos que linda, así a súa topografía permite realizar na […]

Centro de saúde en Vilalonga | Hermo Iglesias Veiga Arquitectos
15-01-2014 Sen comentarios

Centro de saúde en Vilalonga | Hermo Iglesias Veiga Arquitectos

O edificio preséntase á fachada principal e ao Pazo de Revel fraccionado simulando os patios interiores evitando volumetrías de grandes pantallas á rúa. Estes volumes péchanse con perpiaños de pedra colocados en vertical sen aberturas directas evitando acristalamentos de gran tamaño e coidando as vistas tanto do pazo ao edificio como de viceversa para preservar a intimidade destes. O acceso, […]

Reforma e ampliación do Centro Saúde de Crecente | Hermo Iglesias Veiga Arquitectos
20-11-2013 Sen comentarios

Reforma e ampliación do Centro Saúde de Crecente | Hermo Iglesias Veiga Arquitectos

Buscar espazos abertos que potencien a súa relación coa natureza é a premisa da que parte a rehabilitación deste Centro de Saúde, xérase unha nova imaxe identificativa e funcional. O proxecto comprende a reforma e ampliación do Centro de Saúde existente e a antiga casa do médico actualmente en desuso. Na zona de esperas proxéctase unha fachada natural resolta en […]

Ampliación de caniles para la Asociación Protectora de Animais Gatocan | soma arquitectura
18-09-2013 Sen comentarios

Ampliación de caniles para la Asociación Protectora de Animais Gatocan | soma arquitectura

A economía entendida como proceso de contención e redución ao esencial, mediante a máis pura sinceridade construtiva e racionalidade formal, caracteriza esta ampliación de caniles para a asociación protectora de animais Gatocan. Arquitectura de mínimos, eficaz, funcional e expresiva. Segundo A RAE, defínese economía, ente outras acepcións, da seguinte forma: 1. Administración eficaz e razoable dos bens. 2. Contención ou […]

43 vivendas para xoves e maiores e centro de día en Ferrol | Abalo Alonso Arquitectos
11-09-2013 Sen comentarios

43 vivendas para xoves e maiores e centro de día en Ferrol | Abalo Alonso Arquitectos

Parcela triangular con lixeira pendente no bordo marítimo urbano de Ferrol. A planeamento prevé un edificio en forma de V e permítese certo xogo de entrantes ou saientes tanto no bordo exterior como no interior. Un zócalo continuo permítenos acceder desde o punto máis elevado, relacionado co resto do barrio, na fachada norte. Por baixo todo garaje e trasteiros, prácticamente […]

Centro de Saude de Oroso | Manuel Vázquez Muíño
19-06-2013 Sen comentarios

Centro de Saude de Oroso | Manuel Vázquez Muíño

Edificio de planta rectangular de medidas 60×34 m, con patios interiores de diversos tamaños e características. Patios con vegetación que permiten crear ambientes interiores agradables e unha boa ventilación natural en período estival. Acceso cuberto ao edificio a través do patio maior, disposto a modo de claustro en torno ás esperas das consultas xerais. O resto de patios, máis pequenos, […]

Centro de saude en Monterroso | Abalo Alonso Arquitectos
29-05-2013 Sen comentarios

Centro de saude en Monterroso | Abalo Alonso Arquitectos

Monterroso é unha pequena vila do interior da provincia de Lugo famosa pola súa feira anual, de máis de cincocentos anos de antigüidade, que se celebra o día de defuntos. Como adoita ocorrer nestes casos, o servizo do centro de saúde cobre un área maior que o propio núcleo principal do Concello, e cunha poboación sensiblemente envellecida. Adquire, xa que […]

31 vivendas para xoves e maiores e centro de día | Abalo Alonso Arquitectos
15-05-2013 Un comentario

31 vivendas para xoves e maiores e centro de día | Abalo Alonso Arquitectos

O edificio ocupa o final dun longo bloque, con fachadas a leste e oeste, previsto no desenvolvemento urbanístico do Bosque dos Desamparados. A forte pendente da futura rúa, de máis dunha planta e media no noso solar, a obligatoriedad de soportal e a necesidade de situar un pequeno centro de día en planta baixa condicionan a proposta. A complexa interpretación […]

Centro de Saude en A Covada | Abalo Alonso Arquitectos
30-01-2013 Sen comentarios

Centro de Saude en A Covada | Abalo Alonso Arquitectos

Terreo ben orientado. Lixeira pendente cara ao suroeste e masa arbórea de castiñeiros, carballos e eucaliptos ao oeste. Situámosnos/Situámonos sen molestar; respectamos o arbolado e pegámosnos/pegámonos, pechándonos, ao futuro vial ao noreste. Unha peza ligeramente compacta, dunha planta para evitar problemas de accesibilidad e que se vai encaixando no terreo, cun esquema moi sinxelo en forma de hache. Acceso desde […]

Centro de Saude de A Barrela | Manuel Vázquez Muíño
18-12-2012 Sen comentarios

Centro de Saude de A Barrela | Manuel Vázquez Muíño

Centro de Saúde como lugar de encontro social, cubrindo carencias existentes do lugar. Edificio como xerador de espazo urbano: retranqueándose da rúa créase unha praza de acceso; separándose dunha das medianeras o edificio deixa paso a un xardín traseiro. O vestíbulo como elemento transparente que une ambos espazos. Centro de Saúde como lugar de encontro social, cubrindo carencias existentes do […]

Centro de día para enfermos de Alzhéimer | Jose Jorge Santos+Angel Cid
13-11-2012 Sen comentarios

Centro de día para enfermos de Alzhéimer | Jose Jorge Santos+Angel Cid

Trátase dun centro de día urbano para enfermos de Alzheimer, un espazo no que pasarán gran parte do seu tempo acodes con graves problemas de memoria. Preténdese fuxir dun centro gueto, facilitándolles unha contorna cálida, agradable, alegre, con fortes referencias visuales e, sobre todo, cunha relación amable co exterior, tanto desde o punto de vista do usuario, como do transeúnte. […]

Farmacia-Vivienda] en Salvaterra do Miño | Patiño+Prieto
09-02-2012 31 comentarios

Farmacia-Vivienda] en Salvaterra do Miño | Patiño+Prieto

lugar ubicada no núcleo rural de o cerdeiral, á configuración alargada da parcela hai que añadirlle restricións urbanísticas que obrigan a un retranqueo respecto das vías que a rodean, resultando unha banda edificable de 4-5 metros ó largo da mesma. programa a propiedade pretende o traslado da farmacia en funcionamento a escasos metros desta parcela, mantendo o mobiliario e dotacións […]