obras

Restauración da Fonte da Burga en Caldas de Reis | Luis Gil+Cristina Nieto
20-09-2017 Sen comentarios

Restauración da Fonte da Burga en Caldas de Reis | Luis Gil+Cristina Nieto

Traballar no tempo e nos bens e arquitecturas que outros pensaron e construíron antes que nós, ten un deixe a colaborar con eses outros arquitectos que xa non están. Se Viollec Lle Duc di que restaurar é devolver o sangue orixinal ao edificio, o que el chama o estilo, tamén o é devolver en certa maneira a quen proxectou en […]

Edificio Vello Cárcere. Rehabilitación do antigo cárcere de Lugo para centro cultural | CREUSeCARRASCO
13-09-2017 Sen comentarios

Edificio Vello Cárcere. Rehabilitación do antigo cárcere de Lugo para centro cultural | CREUSeCARRASCO

Aproveitar a idea de apertura ao público dun cárcere, espazo celular e disciplinar, subvertendo os principios de vixilancia e custodia en principios de procura, mostra e aprecio de valores culturais e sociais. Propoñer unha compartimentación aberta, traballando cada un dos espazos dunha maneira flexible con graos de apertura e de intervención relacionados cos usos. Observación, diálogo e interacción como novas […]

Restauración do Panteón dos Glez Barros | Luis Gil+Cristina Nieto
06-09-2017 Sen comentarios

Restauración do Panteón dos Glez Barros | Luis Gil+Cristina Nieto

Devolver vida á arquitectura funeraria. “A cidade dos mortos foi tradicionalmente unha versión concisa da dos vivos, e un laboratorio de arquitectura, xardinería e escultura. Das urnas en forma de cabana aos panteóns palaciegos ou os nichos colmea de sepultura social, a natureza e as fracturas dunha cultura poden discernirse nos seus enterramentos.” Luis Fdez Galiano, Memento Mori. Neste tempo […]

Apartamento MA | Arq+
30-08-2017 Sen comentarios

Apartamento MA | Arq+

A reforma interior dun apartamento, próximo a Barcelona, de praia na costa mediterránea consistiu en a partir dun espazo único de 20 m² os clientes solicitaron o seguinte programa [722105]: – Un salón para ver a televisión con amigos [7pax]. – Unha ducha para dúas persoas [2pax]. – Unha terraza para tomar aperitivos nocturnos con neno [2+1=2pax]. – Unha sala de xantar para dez comensais […]

Rehabilitación de vivenda para Melania e Xoaquín | Carlos Graña Ramos
23-08-2017 Sen comentarios

Rehabilitación de vivenda para Melania e Xoaquín | Carlos Graña Ramos

A rehabilitación desta estrutura do s. XIX de catro plantas no barrio da Madalena en Ferrol, centrouse na idea de preservar a maior cantidade de elementos orixinais. A escaleira atopábase nun estado no que custaba decidir se valía a pena conservala ou non. O mantela creou un elemento de conexión entre todas as plantas que ademais mantiña o espírito orixinal […]

Casa MERA | soma arquitectura
16-08-2017 Sen comentarios

Casa MERA | soma arquitectura

Nesta casa  de planta baixa exponse un sistema, en concreto o M.E.R.A. (Multisistema de eliminación de Percorridos Absurdos), que non é outra cousas que procurar que os corredores non o sexan. Para iso desenvólvese un esquema franxas de cadrados e proporcións áureas que, desfasadas, concatenan os espazos diagonalmente. Estas franxas identifícanse no exterior na cuberta, xerando un dente de serra […]

Casa VMS | Marcos Miguélez
09-08-2017 Sen comentarios

Casa VMS | Marcos Miguélez

Situada nunha parcela de forma triangular nos arredores dunha pequena poboación, a vivenda está rodeada por leiras de usos mixtos. Bordéaa por unha banda unha pequena plantación de árbores froiteiras, un camiño noutro e unha rúa na súa fachada principal. A vivenda preséntase como un corpo pesado construído en pedra, adaptado á xeometría da parcela, sobre o que se apoia […]

Casa Argumosa | BEdV Arquitectos
02-08-2017 Sen comentarios

Casa Argumosa | BEdV Arquitectos

O proxecto da CASA ARGUMOSA consiste na reforma integral dun vello piso na zona de Lavapiés. A vivenda orixinal constaba de catro dormitorios, dous baños, unha cociña e un salón, todos eles de minúsculas dimensións. A estrutura era complexa: constaba de tres fachadas a tres cales distintas, e os ángulos entre elas xeraban tres eixos distintos, que deixaban a súa […]

Quattuor | Fernando M. Molina León - Sofía Urzainqui - José Rodríguez - Maite Rodríguez
26-07-2017 Un comentario

Quattuor | Fernando M. Molina León – Sofía Urzainqui – José Rodríguez – Maite Rodríguez

Arquitectura efímera en los jardines la Ciudadela de Pamplona. “Quattuor” sugiere una forma distinta de mirar. Cuatro volúmenes repetidos, tan sólo de una matriz y el espacio intersticial, de ello nacen infinitas lecturas. Lleno y vacío forman un conjunto exterior coherente y un interior de “calles” con límites no convencionales. Como cuatro prismas tensos, como si forzáramos la perspectiva, como […]

Misternutrición Sede Central | as-built
19-07-2017 Sen comentarios

Misternutrición Sede Central | as-built

Un xeneroso local con 30 metros de fachada completamente acristalada e cunha altura libre interior de 5 m, dános as pautas para imprimir un marcado carácter industrial á proposta. Chans, paredes e teitos espidos, instalacións vistas e o gris escuro como cor uniformizador e pano de fondo, matizado por bandas de cor amarela. Dous acuarios de cristal ordenan o espazo […]

Canódromo, Parque de Investigación Creativa | Dear Design Studio
12-07-2017 Sen comentarios

Canódromo, Parque de Investigación Creativa | Dear Design Studio

O novo Parque de Investigación Creativa de Barcelona está situado no Canódromo, o emblemático edificio racionalista deseñado polo arquitecto catalán Antoni Bonet i Castellana en 1961. Despois da renovación do edificio en 2016, Dear Design Studio gañou o concurso para o deseño de interiores do edificio, e ademais expuxo o deseño da identidade corporativa e da sinalización para dotar ao […]

Casa Tmolo | PYO Arquitectos
05-07-2017 Sen comentarios

Casa Tmolo | PYO Arquitectos

O proxecto consiste na rehabilitación e ampliación dunha casa rural (CASA TMOLO) e dun curral con palleira adxacente (A PALLEIRA). A intervención proposta para a Casa Tmolo dá resposta a varios condicionantes: unificar nun só volume as estruturas agregadas á construción principal, resolver o cambio de rasante facía o sueste e respectar o uso de certos materiais. A resposta estrutural […]

O Curri Verde Restaurante Vexetariano | Hiruki studio
28-06-2017 Sen comentarios

O Curri Verde Restaurante Vexetariano | Hiruki studio

“O Curry Verde” é un restaurante vegetariano e verán situado en Fuenterrabia, Guipuzcoa. A súa cociña internacional, selección de pratos, viños orgánicos e cervexas artesanais déronlles nome na zona, e como resultado o seu restaurante anterior quedáraselles pequeno. Decidiron cambiar o restaurante a un local máis grande situado no Porto Deportivo: o reto de deseño era crear un interior cálido, […]

Reforma de piso en Avilés | David Olmos Arquitectos
21-06-2017 Sen comentarios

Reforma de piso en Avilés | David Olmos Arquitectos

No centro histórico de Avilés, próximo ao Centro Cultural Óscar Niemeyer, proponse a reforma integral dunha vivenda de 123 m2, formada por tres pequenos dormitorios, dous baños, aseo, cociña con escasa luz natural e salón, espazoso pero de difícil amueblamento, con saída a unha pequena terraza cunhas agradables vistas sobre un parque cheo de vexetación. A proposta nace da idea […]

095 Letto. Reforma de vivenda en Madrid | Elii
14-06-2017 Un comentario

095 Letto. Reforma de vivenda en Madrid | Elii

Proxecto de reforma dun piso antigo situado no centro de Madrid, destinado a uns residentes “anónimos” que compartirán espazo doméstico no futuro. A proposta ordénase ao redor de 6 bandas que alternan espazos vivideros e zonas de servizo. Devandito esquema, á vez que optimiza o uso da planta, garante a máxima flexibilidade funcional e a incorporación doutros posibles programas, como […]

Aparcamento Materno e Oncolóxico | Díaz+Díaz - Rafael Ángel Otero Mosquera
07-06-2017 Sen comentarios

Aparcamento Materno e Oncolóxico | Díaz+Díaz – Rafael Ángel Otero Mosquera

Este edificio é o resultado de gañar un concurso público convocado por EMVSA no ano 2013. As premisas do concurso: 1. Crear un edificio con presenza. Nun principio o concurso expuña as opcións de poder facer un edificio enterrado ou oculto no noiro. A nosa opción foi crear un edificio visible, orgulloso de se mesmo e que contribuíse a mellorar […]

Clínica Sendagrup | PAUZARQ arquitectos
31-05-2017 Sen comentarios

Clínica Sendagrup | PAUZARQ arquitectos

Tómase a decisión de encostar as consultas médicas ás dúas fachadas, liberando o espazo central, onde se sitúan os servizos comúns no interior dunha caixa de luz que achega luminosidade ás zonas de circulación. Contrastan os dous sistemas construtivos empregados nos cerramentos: un tradicional forrado de mármore negro, pesado e escuro en oposición aos tabiques lixeiros a base de vidro […]

Pavillón pop-up para activación programática no COCA | Conjuntos Empáticos
24-05-2017 Sen comentarios

Pavillón pop-up para activación programática no COCA | Conjuntos Empáticos

Este pavillón efémero constrúese para a celebración da festa de clausura do I Congreso Internacional de Comunicación Arquitectónica, desenvolvido entre o 17 e 19 de maio de 2017. O obxecto deséñase e produce como un elemento de arquitectura neumática que se localiza na rosaleda da Escola Técnica Superior de Arquitectura de Madrid, e serve de soporte para activacións programáticas, albergando […]

Vivenda Shift | Miguel Plata Hierro
17-05-2017 Sen comentarios

Vivenda Shift | Miguel Plata Hierro

A emerxencia dunha nova sensibilidade. Ao final da década dos 60, o mundo da arte sofre un cambio e ábrese a traballos contemporáneos como a performance, o land art e as instalacións site-specific. Os materiais, os procesos e as ferramentas convértense, desde ese momento, nas maiores preocupacións dos creadores. O obxecto artístico deixa de ter importancia como elemento pasivo de […]

Centro de interpretación das fortalezas transfronteirizas Baixo Miño | rodríguez + pintos arquitectos
10-05-2017 Sen comentarios

Centro de interpretación das fortalezas transfronteirizas Baixo Miño | rodríguez + pintos arquitectos

O castelo de Santa Cruz é unha estrutura defensiva de carácter “modesto” que, con todo, inscríbese como un elemento singular no extraordinario contexto de fortíns, atalaias e “fachos” ou alcanforas que se erixiron nos séculos XVII e XVIII ao longo das marxes do río Miño. Na actualidade destaca non pola súa relevancia construtiva ou militar, senón pola súa especial localización, […]

Estudio Vonna | PYO Arquitectos
03-05-2017 Sen comentarios

Estudio Vonna | PYO Arquitectos

O proxecto para Estudo Vonna constrúese con distancias. Distancias co existente. Distancias entre materiais. Distancias entre espazos. Distancias entre obxectos. Distancias entre tempos. O novo sepárase do existente. Así, a carpintería do escaparate encóstase á fachada ancorándose desde o exterior, “presentando” a estrutura existente, apropiándose das súas calidades, desmarcándose dela e poñéndoa en valor. A súa execución, a súa montaxe […]

Aparcamento na rúa Xuíz Falcone | Salgado+Liñares
26-04-2017 Sen comentarios

Aparcamento na rúa Xuíz Falcone | Salgado+Liñares

Reformulación dun ambito público: aparcadoiro na rúa Xuíz Falcone. Dobre rúa – dobre espazo. O proxecto ten por obxecto a reformulación do ámbito da rúa Xuíz Falcone. Na orixe do proxecto, e como elemento activador, está a recuperación do nivel orixinal da rúa, perturbado polo agresivo recheo dos anos oitenta. Isto propicia unha transición lóxica e natural coa Leira do […]

Casa Z | VIOR arquitectura
19-04-2017 Sen comentarios

Casa Z | VIOR arquitectura

A proposta comezou co desexo dos clientes de realizar unha vivenda vacacional o máis extremadamente económica posible. O programa era sinxelo, dúas plantas diáfanas exceptuando os aseos, onde as áreas de descanso solucionaríanse dispoñendo camas ou liteiras nos espazos abertos. Unha forma de vivir e relacionarse moi específica. A parcela, chaira e con orientación pura Norte-Sur permitía que a xestión […]

Vivenda en rúa Císcar | Dot-Partners
12-04-2017 Sen comentarios

Vivenda en rúa Císcar | Dot-Partners

A vivenda reformada está situada nun edificio do histórico barrio do ensanche de Valencia, creado a principios do século XX e que dá testemuño dunha das épocas máis destacadas para a arquitectura Valenciana. As mazás da contorna presentan unha configuración cun patio de grandes dimensións no seu interior e un volume perimetral edificado coas esquinas achafranadas, ofrecendo a visión dunha […]

Obradoiro creativo Toormix | vora
05-04-2017 Sen comentarios

Obradoiro creativo Toormix | vora

Local en planta baixa, un antigo local comercial. Moi pequeno, 18 m2. Todo panelado (paredes, teitos…) e pavimento de parquet fenólico. O encargo é un espazo moi polivalente para un equipo de deseñadores. Un mundo paralelo ao seu estudo de traballo habitual. Espazo de experimentación, así que de formatos abertos. Showroom eventual, para presentacións e exposicións. Posibilidades de escaparate. Para […]

Casa As Mil e Una | Joaquín Juberías - Paula Aranda
29-03-2017 Sen comentarios

Casa As Mil e Una | Joaquín Juberías – Paula Aranda

Exercicio sobre unha persoa e as súas máscaras. Deixarse seducir polos intereses –tanto públicos como inconfesables- do cliente, descóbreche máis sobre a súa vivenda que calquera achegamento programático xa establecido. Non se di nada novo, na facultade xa nos aleccionaban sobre iso: quen non tivo un curso de proxectos en torno ao hobby, profesión ou característica física dominante do cliente– […]

Vivenda Unifamiliar en Punta Canide | Díaz+Díaz
22-03-2017 Sen comentarios

Vivenda Unifamiliar en Punta Canide | Díaz+Díaz

En Punta Canide, Oleiros, sitúase esta vivenda unifamiliar, en plena baía, con impresionantes vistas ao mar. Debido a esta localización, a edificación debía responder  a uns condicionantes de edificabilidade e retranqueos moi concretos, esixidos pola normativa municipal, así como pola propia morfoloxía da parcela, que requiría adaptarse á pendente da parcela, cun desnivel de case tres metros. Tamén se buscaron […]

Recuperación e ocupación dunha nave agrícola de principios do s.XX | Estudio Serrano + Baquero
15-03-2017 Sen comentarios

Recuperación e ocupación dunha nave agrícola de principios do s.XX | Estudio Serrano + Baquero

Contexto. O proxecto atópase no barrio de Nervión en Sevilla que, como se observa nas distintas fotografías de época e na planimetría antiga, sempre tivo un forte carácter industrial. Foi durante moitos anos a área de abastecemento da cidade, con multitude de parcelas agrícolas  nas que se cultivaba sobre todo trigo. Xa en 1830 existía parte do edificio obxecto de […]

Ctrl+Green. Reconversión dun espazo industrial | RuizEsquiroz + Marta Muñoz Arquitectos
08-03-2017 Sen comentarios

Ctrl+Green. Reconversión dun espazo industrial | RuizEsquiroz + Marta Muñoz Arquitectos

Ctrl+Green é a reconversión dun espazo industrial nun estudo-vivenda nas inmediacións de Madrid Río. A estratexia arquitectónica baséase en duplicar e gardar (xa sexa espazo e/ou enerxía). En primeiro lugar, duplícanse elementos arquitectónicos (o chan e a fachada) xerando cámaras activas. En segundo lugar e grazas á estratexia anterior, o proxecto almacena enerxía e multitude de obxectos (sobre todo libros […]

O pavillón agochado | Penelas Architects
01-03-2017 Sen comentarios

O pavillón agochado | Penelas Architects

O proxecto xorde da vontade de construír un espazo de Meditación e de Retiro, integrado en plena Natureza: un novo lugar para habitar onde  sexa posible pensar… onde a Cultura estableza unha simbiose coa tecnoloxía avanzada de hoxe… Un novo lugar onde se poida reconstruír a memoria orixinal case perdida do home? Un lugar de evocacións? O Pavillón reacciona ás […]