Museo de Vedra | Fermín G. Blanco

Proxéctase nunha localización moi peculiar, as traseiras do cemiterio parroquial. O igresiario conforma unha unidade atrio, templo e cemiterio situado nun promontorio fose do núcleo. O museo apóiase nunha antiga edificación (a casa dá fábrica) para acceder, e proxéctase un volume novo alargado que será a nova fachada do cemiterio.

O proxecto suscítase como complemento práctico a unha Escola obradoiro, a parte teórica realízase en colaboración co equipo didáctico do obradoiro de emprego de Vedra adaptando así os módulos didácticos de xardinería, albañilería-cantería e carpintería.

Situación

Dada a súa peculiar situación a actuación baséase en completar o alzado do cemiterio tratando de dar coherencia á fachada do conxunto mediante o uso dun muro continuo de pedra da zona. Froito das excavaciones arqueológicas descóbrense restos e pegadas de asentamientos celtas que falan das orixes do núcleo e da peculiar situación do iglesiario fose do núcleo urbano de Vedra.

A construción e a didáctica

Constructivamente proxéctase unha edificación asequible, capaz de ser executada por unha escola taller. Jardinería, albañilería e carpintería serán os talleres que realicen o groso da obra, de igual modo o proxecto realízase orientado a dar resposta didáctica a devanditos talleres.

Deste xeito a estrutura de cuberta baséase nunha sucesión de vigas de madeira que inclúen as instalacións eléctricas seguindo todas elas un mesmo módulo o que permitiu executar a obra con rapidez.

A gran sala ilumínase e ventila polas fiestras de fachada e polos patios interiores. A tabiquería permite flexibilizar a súa distribución interior para poder facer fronte a diferentes usos.

O edificio suscítase con dous accesos para manter un posible uso reversible do mesmo.

Os detalles constructivos.

As escolas taller Fronte á simplicidad constructiva da obra estúdanse os encontros e detalles, sempre como solucións seriadas en coordinación co plan de formación da didáctica dentro dos módulos de albañilería e carpintería principalmente, o que favorece a realización de elementos repetidos para que todos os alumnos participen da aprendizaxe. As fiestras de fachada, fixas e practicables, as portas dos patios, as vigas de cuberta, cóbreos radiadores… Todo realízase por parellas ou tríos de modo secuencial.

Obra: Museo de Vedra

Autor: Fermín G. Blanco

Lugar: Vedra, A Coruña, Galicia, España

Ano: 2008-2010

Promotor: Concello de Vedra

Dirección de obra: Carlos Lortes -arq.técnico-

Colaboradores: Borja Díaz, Nuria Fernández, Luis Miguel Fernández Programa didáctico: Cruz Vilas

Carpintería: Mucarce

Constructora: Obradoiro de emprego Val do Ulla

Presuposto: 120.000e 300.000e -urbanización

Fotografía: Alex del Río + Estudio Fermín Blanco

+ ferminblanco.com

veredes
veredes Administrator

Búsqueda para satisfacer el conocimiento de la actividad arquitectónica y tangentes que se generan. La idea es crear un espacio para divulgar los diversos proyectos en busca de nueva inspiración y de intercambio.

follow me

Arquivado en: arquitectura, equipamento cultural, espacio publico, museo, obras, rehabilitación

Tags: , , , , , , , ,