G house | gon

G house gon 018

Reforma dun ático no barrio de Conde Duque de Madrid.

Hedonismo e pracer son posiblemente os dous conceptos máis presentes en moitas das decisións que se toman para facer a reforma deste ático situado no centro de Madrid para unha persoa que o habita soa.

Fronte a unha organización doméstica exclusivamente funcional, esta casa ten en conta outras consideracións reais e fabuladas, e proxéctase como un espazo difuso, libre de particións, onde os límites entre as distintas estancias se desdibujan para que calquera imprevisto poida suceder.

As sensacións definen a función de cada ámbito: cheiro, tacto e vista son os materiais fundamentais da construción; pero tamén está feita dos desexos de producir e consumir experiencias que están por vir, en soidade ou en compañía: sentar xunto ao lume da cheminea no inverno, bañarse na piscina coas xanelas abertas, ler na terraza no medio da vexetación ou ver as estrelas no tellado nunha noite de verán.

O corpo é o protagonista de todos estes soños que se desenvolven nun espazo híbrido mutable, a medio camiño entre un loft e unha matrioska. Mentres que as accións de cociñar, comer, durmir, relacionarse, traballar ou descansar teñen lugar nun ámbito libre definido pola forma e posición dos obxectos cunha certa condición escenográfica, a limpeza e coidado do corpo levan a cabo nun conxunto de cuartos conectados no corazón da casa.

O sistema de almacenaxe, un moble-cofre de madeira que ocupa o centro, é o nexo de unión entre ambos os mundos; un elemento de xogo: esconde entre as súas portas un acceso secreto ao baño, creando na casa un lugar de sorpresa e misterio.

Os límites do espazo doméstico, unha xardineira lineal de máis de dez metros de lonxitude e dúas terrazas orientadas ao sur, son paisaxes vexetais expostas como dispositivos artificiais que disolven as fronteiras entre o público e o privado, o interior e o exterior, a casa e a cidade.

Todo isto é a miña casa, a que necesito. Un fogar que, lonxe de ser un espazo de representación e aparencia, por encima de todo busca a celebración dun lugar para a vida.

Obra: G house. Reforma dun ático no barrio de Conde Duque de Madrid.
Arquitecto:  gon (Gonzalo Pardo)
Emprazamento: barrio de Conde Duque, Madrid, España
Colaboradores: Alejandro Sánchez, Clara Dios
Construción: Alejandro Ruíz. serviteco obras sl
Carpintería: Mariano García. Alma Ebanistería sl
Cociña: Victoria González. vonnas
Fotografía: Imagen Subliminal
Ano: 2017
Cliente: Privado
Superficie: 121,5 m2
+ gon-architects.com

veredes
veredes Administrator

Búsqueda para satisfacer el conocimiento de la actividad arquitectónica y tangentes que se generan. La idea es crear un espacio para divulgar los diversos proyectos en busca de nueva inspiración y de intercambio.

follow me

Arquivado en: arquitectura, obras, reforma interior, vivienda colectiva

Tags: , , , , , ,