A dúas auguas | Binomio Arquitectura

5 (100%) 4 votes

A dos aguas Binomio Arquitectura o1

O pasado volve vestido de actualidade.

Valencia. A súa excelente localización é fundamental para o proxecto, ao gozar de iluminación e vistas debido á súa localización na última planta do edificio e dispoñer de dúas fachadas.

A importancia do proxecto reside en conseguir unha vivenda con amplitude espacial, que contrarreste a limitación de metros cadrados de que dispón a vivenda. Para iso utilízanse dúas estratexias: a primeira baséase na altura, traballando o falso teito e inclinándoo para conseguir amplitude espacial na parte pública da vivenda; a segunda, en propoñer unha distribución diáfana, relegando o corredor á súa dimensión mínima, permitindo a visualización de toda a vivenda e a iluminación natural.

A distribución da vivenda é clara e concisa. Consta dunha zona de día e pública vinculada a unha terraza exterior, formada por un espazo diáfano e de gran altura. Nesta zona sitúase o salón, o comedor, o estudo e a cociña. Na parte interior e envorcada a un patio que dota de tranquilidade e iluminación, sitúanse os dormitorios. Toda a vivenda queda unificada por un armario lonxitudinal que une ambas as zonas e dá servizo ás mesmas.

Para a materialización da vivenda óptase por unha paleta cromática reducida, sendo o branco a cor predominante ao xerar espazos amplos, asépticos e luminosos. O plano de chan trabállase con madeira, que achega calidez, mentres que para os planos verticais utilízase DM lacado en branco, que xera reflexos difuminados do exterior. As instalacións de clima e iluminación sitúanse nos escuros, dando á vivenda unha imaxe limpa e conceptual.

Obra: A dúas aguas
Autor: Enrique Victor Mengual, José Ramón Martínez Cañadas e Giacomo Deluca (Binomio Arquitectura)
Año: 2018
Emprazamento: Barrio de Ruzafa, Valencia, España
Fotografías: Lorenzo Franzi
+ binomio-arquitectura.com

Arquivado en: arquitectura, obras, reforma interior, vivienda colectiva

Tags: , , , , , , , , , , ,