Centro cívico Romaño Vista Alegre | Abalo Alonso Arquitectos

Centro cívico Romaño Abalo Alonso Arquitectos o11

Unha peza compacta, sobria, que busca adaptarse á escala do lugar.

Un centro cívico que pivota ao redor dun baleiro a dobre altura; o vestíbulo como corazón do edificio, lugar de encontro, de estancia nas bancadas escaleiras, de acceso aos diferentes espazos: sala de usos múltiples, informática, aseos xerais e despachos na planta baixa.

Tamén se atopan nesta planta as instalacións, aínda que con acceso independente. Independencia da que tamén goza a sala de usos múltiples; ben para usala de forma illada ou como acceso de servizo. Na planta primeira, biblioteca e aulas.

Muros de carga de termoarcilla vistos, encalados no interior; textura e calidez. Lajas de lousa horizontais no exterior, economía de medios e mantemento. Solados tamén de lousa en acceso e circulacións, de madeira na sala, linóleo arriba. Algúns paramentos de cartón yeso, algún que outro falso teito. Carpintería de aluminio bronce no exterior, madeira no interior. Lucernarios.

Obra: Centro socio cultural Romaño Vista Alegre
Emprazamento: Santiago de Compostela, España.
Proxecto e dirección de obra: abalo alonso arquitectos. Elizabeth Abalo, Gonzalo Alonso
Colaboradores: Jesus Garabal, Berta Peleteiro, Luis Adrán, arquitectos.
Estructura: Carlos Bóveda, arquitecto.
Instalacións: Obradoiro Enxeñeiros. Carmelo Freire, Luis Durán.
Arquitecto técnico: Francisco González Varela
Promotor: Concello de Santiago.
Construcción: F. Gómez. Delegado, José Rey. Encargado, Lagares.
Industriais: Pizarra, Cupa. Carpintería aluminio, Cortizo, industrial, Arteal. Polímeros e siliconas, Syma. Cerraxeria, Emesar, Iluminación ornamental, Arturo Álvarez. Madera, Corral ye Couto.
Control de calidade: Euroconsult.
Redacción de proxecto: Concurso 27.04.2010, proxecto básico e de execución 24.06.2011
Execución de obra: 20.06.2014 – 22.05.2017
Presuposto total: 937.750,00 €
Superficie construida: 948,50 m2
Fotografía: Héctor Santos-Díez | BISimages
+ abaloalonso.es

Recoñecementos.
– 1º premio concurso de ideas 2010
– 1st Premio. III Bienal Internacional de Arquitectura de Bakú. Azerbaijan 2017.
– Finalista VII Bienal Internacional Barbara Cappochin. Italia 2017.

Arquivado en: arquitectura, equipamento cultural, equipamiento dotacional, obras

Tags: , , , , , , , , , ,