Casa Júlia | Guillem Carrera

5 (100%) 6 votes

Casa Júlia Guillem Carrera o1

Unir, recolocar e equipar.

Situado en plántaa ático dun edificio residencial dos anos 60 do século XX situado no ensanche de Tarragona, exponse redeseñar unha vivenda que se atopaba dividida programáticamente en catro habitacións, salón-comedor e un baño (estes dous últimos elementos de pequenas dimensións tendo en conta os 87 m2 que presenta a vivenda de superficie útil en planta).

Unha vez analizada a morfoloxía da vivenda existente detectouse que aínda que a sala de estar comunicaba coa terraza, esta era pequena, á vez que que entre a sala de estar e a cociña había unha habitación que era a causante da existencia dun corredor que consumía superficie en detrimento de a propia sala de estar, a cociña e o baño. Así mesmo, os dous patios interiores existentes na edificación, non iluminaban adecuadamente as estancias coas que contactaban debido ao estado das carpinterías e á distribución orixinal da vivenda.

O programa solicitado polo cliente constaba de sala de estar, comedor, cociña, dúas habitacións, un estudo, un baño, un espazo de limpeza polivalente e un espazo de almacenamento.

Unha vez analizada a morfoloxía da vivenda existente, óptase por facer as mínimas intervencións de derriba posibles co obxectivo de unificar estancias para crear unha ampla zona de día e a minimización do corredor de acceso. Así se acaba creando un gran espazo fluído e cambiante que fai da vivenda final un espazo fácil de habitar e onde a zona de día convértese nun espazo luminoso e amplo que aproveita o máximo posible a xeometría para asumir os usos de cociña, sala de estar e comedor. Á vez que o corredor reducido vincula espacialmente esta zona co estudo, creando unha maior amplitude visual e achegando luz á nova estratexia lonxitudinal coa que a vivenda se relaciona agora co exterior, polo que desde a terraza pódese facer un percorrido continuo e sen barreiras visuais ata as dúas habitacións con vistas, que se mantiveron na súa posición orixinal.

Unificadas as estancias, recolócase o baño onde estaba a cociña e sitúase o espazo de limpeza polivalente onde estaba o baño, salientando o contacto das estancias resultantes cos patios interiores existentes. A vivenda resultante obtén unha zona de día singular, conseguindo unha sensación espacial maior, sendo leste o espazo habitable principal de intercambio e vivencias dos usuarios, potenciado pola situación da ampla terraza anexa.

En canto ao equipamento da vivenda, este faise mediante a creación de dous elementos mobles: un para a cociña, sala de estar e comedor e o outro para o estudo, de maneira integrada e potenciando os espazos dos que forman parte. En canto á materialidad final, proponse que esta xere unha vivenda acolledora, amable, -que abarque o concepto hygge danés-, mediante un pavimento con textura pétrea que comprende toda a planta da vivenda, e o uso de cores neutras e madeiras cálidas para o resto de materiais.

Obra: Casa Júlia
Autor: Guillem Carrera
Emprazamento: Tarragona, España
Ano: 2018
Superfície construida: 105 m2
Superfície útil: 87 m2
Fotografía: Jose Hevia
Colaboradores: Indibil Solans, Meritxell Anglès, Xavier Molina, Artur Garcia
Construtora: Manumissió 2005 SL
+ guillemcarrera.com

veredes
veredes Administrator

Búsqueda para satisfacer el conocimiento de la actividad arquitectónica y tangentes que se generan. La idea es crear un espacio para divulgar los diversos proyectos en busca de nueva inspiración y de intercambio.

follow me

Arquivado en: arquitectura, obras, vivienda unifamiliar

Tags: , , , , , , ,