Vivenda Unifamiliar en Punta Canide | Díaz+Díaz

En Punta Canide, Oleiros, sitúase esta vivenda unifamiliar, en plena baía, con impresionantes vistas ao mar. Debido a esta localización, a edificación debía responder  a uns condicionantes de edificabilidade e retranqueos moi concretos, esixidos pola normativa municipal, así como pola propia morfoloxía da parcela, que requiría adaptarse á pendente da parcela, cun desnivel de case tres metros. Tamén se buscaron as mellores orientacións para favorecer os mellores puntos de vista do solar.

Vivienda Unifamiliar en Punta Canide Díaz y Díaz Arquitectos o2

Tres materiais son os protagonistas absolutos desta obra, o formigón, a madeira e o vidro.

A edificación deixa un amplo espazo libre no marxe Oeste da parcela, onde se implanta unha plataforma de madeira cunha piscina, e axardinamento. O formigón é o esqueleto, xira, dóbrase e desprázase e conforma a vivenda en tres plantas rectangulares diferentes, creando así os diferentes espazos de terrazas e accesos cubertos que se pretenden no proxecto. O volume de planta semisótano disponse virado 90 graos con respecto aos de planta baixa e primeira e xoga co desnivel existente na parcela. É un volume que discorre paralelo ao viario de acceso de vehículos polo que se utiliza como zona de garaxe e é o lugar ideal para situar os cuartos de instalacións e lavandería.

A planta baixa descorre paralela ao eixo lonxitudinal da parcela, a cota co viario superior que é o acceso peonil principal. Neste volume sitúanse as zonas de día da vivenda, cociña, salón-comedor e un pequeno baño, o vidro convértese no elemento principal, de maneira que todas as estancias envórcanse ás vistas e permiten que a casa se poida abrir ao exterior cara á zona aterrazada e á piscina. No interior, a madeira alaga a vivenda, coa clara intención de achegar calidez a todo o espazo.

Todos os espazos organízanse contorna a un corredor-corredor onde se sitúan as escaleiras que conectan os distintos volumes e que grazas á amplitude do seu deseño funciona como zona de estudos, biblioteca e zona de xogos na planta superior.

A planta superior desprázase respecto da baixa, para configurar un espazo de terraza, e ao mesmo tempo configurando un espazo de entrada cuberta na cota de planta baixa. Este volume acolle as zonas de noite da vivenda, composta por dous dormitorios cun baño compartido e o dormitorio principal con baño e vestidor. Este dormitorio ábrese a unha zona de terraza propia que se converte nun lugar privilexiado con vistas a toda a ría da Coruña.

A edificación protéxese tanto por cuestións de privacidade como por motivos de soleamiento con paneis de lamas de madeira, que discorren pola fronte das zonas acristaladas.

Obra: Vivenda Unifamiliar en Punta Canide
Emprazamento: Oleiros, A Coruña, Galicia, España
Autores: Díaz e Díaz Arquitectos [Lucas Díaz Sierra, Gustavo Díaz García]
Data: 2015
Cliente: Privado
Área: 550 m²
Infografías: Antonio García Andrés
Fotografías: Héctor Santos-Díez | BISimages
+ diazydiazarquitectos.com

Arquivado en: arquitectura, obras, vivienda unifamiliar

Tags: , , , , , , , , , , , , ,