Reforma de piso en Avilés | David Olmos Arquitectos

Reforma de piso en Avilés David Olmos Arquitectos o3 secuencia

No centro histórico de Avilés, próximo ao Centro Cultural Óscar Niemeyer, proponse a reforma integral dunha vivenda de 123 m2, formada por tres pequenos dormitorios, dous baños, aseo, cociña con escasa luz natural e salón, espazoso pero de difícil amueblamento, con saída a unha pequena terraza cunhas agradables vistas sobre un parque cheo de vexetación.

A proposta nace da idea basee de “caixa central” como núcleo de articulación, favorecendo a eliminación do corredor. Revestida en madeira, alberga unha despensa e un baño, o cal é iluminado de maneira natural mediante un vidro na parte superior da mesma. Á súa vez, articula a entrada, salón e cociña, separada funcionalmente a través de portas de vidro, conseguimos así, unha gran iluminación natural procedente do salón.

Independente, aparece a zona de noite, formada por 3 dormitorios, onde a habitación principal adquire singularidade, composta por vestidor, baño e zona de estudo, comunicado co salón, favorece a secuencia de espazos.

Estableceuse un diálogo entre a arquitectura e o deseño do mobiliario, adquirindo protagonismo e funcionalidade, combínase a madeira e o branco, achegando gran luminosidade á vivenda.

Obra: Reforma de piso en Avilés
Emprazamento: Avilés, España
Arquitecto: David Olmos Arquitectos
Mobiliario: Caravan Bay
Fotografía: Luis Díaz Díaz
+ davidolmosarquitectos.com

Arquivado en: arquitectura, obras, reforma interior, vivienda colectiva

Tags: , , , , , , ,