O pavillón agochado | Penelas Architects

O proxecto xorde da vontade de construír un espazo de Meditación e de Retiro, integrado en plena Natureza: un novo lugar para habitar onde  sexa posible pensar… onde a Cultura estableza unha simbiose coa tecnoloxía avanzada de hoxe…

El pabellón escondido Penelas Architects o4 ext04

Un novo lugar onde se poida reconstruír a memoria orixinal case perdida do home? Un lugar de evocacións? O Pavillón reacciona ás condicións predispostas da Natureza: …Ábrese completamente a ela, a través de todas as súas superficies acristaladas… Inclínase para deixar espazo á aciñeira á aciñeira bicentenaria, mostrando respecto cara a ela… Elévase a través dos captadores de sol para capturar e conducir cara ao interior, os raios que a aciñeira ocultaría…

Constrúese no único claro no bosque, envólvese na Natureza e escóndese nela, de maneira que  é só levemente perceptible, asomando coma se fose a copa dunha árbore máis…

Voa sobre unha pequena fervenza de auga, protexéndoa… mestúrase coas árbores permitindo que o atravesen a través da terraza e dos  voladizos que se estenden para protexer do sol… Só tres materiais: estrutura de aceiro oxidado, vidro nas fachadas e madeira de cerdeira nos seus interiores reverberando a presenza da natureza no seu interior…

Un lugar onde as emocións e as sensacións vanse alternando ao longo de múltiples miradas… de veladuras de arquitecturas  e paisaxe: unha nova paisaxe interiorizado… unha arquitectura que desaparece…

Por último, un pavillón nos que os sentidos, as sensacións e os sentimentos, xeren novas emocións co paso das estacións…

Obra: O pavillón agochado
Autor: Penelas Architects
Emprazamento: Las Rozas, Madrid, España
Arquitecto o cargo: José Luis Esteban Penelas
Ano do proxecto: 2016
Área: 70 m2
Fotografías: Miguel de Guzmán – Imagen Subliminal
+ penelas.com

Arquivado en: arquitectura, equipamiento dotacional, equipamiento terciario, obras

Tags: , , , , , , , , , ,