Casa Z | VIOR arquitectura

Casa Z VIOR arquitectura o1 ext01

A proposta comezou co desexo dos clientes de realizar unha vivenda vacacional o máis extremadamente económica posible. O programa era sinxelo, dúas plantas diáfanas exceptuando os aseos, onde as áreas de descanso solucionaríanse dispoñendo camas ou liteiras nos espazos abertos. Unha forma de vivir e relacionarse moi específica.

A parcela, chaira e con orientación pura Norte-Sur permitía que a xestión de ocos inclinásese cara a un sistema pasivo pensando no confort térmico e ventilación.

Trazáronse dúas premisas básicas para o proxecto en base ao rendemento económico.

-Por unha banda, resolveuse a edificación con unicamente catro alicerces maximizando a eficiencia ao utilizar voos en dúas direccións para equilibrar os vans. Trasladouse a estrutura á arquitectura interior permitindo realizar unha envolvente térmica continua á marxe da estrutura.

-Por outra banda resolvéronse todos os detalles e encontros construtivos buscando tanto a facilidade de execución como a dualización ou triplicación da súa función.

Unha formulación tan idealizado cara á construción, marcou en por si o camiño da estética global cara a certo brutalismo, onde a esencia e combinación dos materiais co seu rudeza natural dotou de calidade e calidez  tanto ao interior como ao exterior, á vez que foi necesario cumprir cunha normativa estética bastante ríxida e neoclasicista do PXOU.

Obra: Casa Z
Autor: Viorarquitectura (Jose Angel Fernández Alonso)
Situación: Parcela 1691-B2 del Polígono 15 de Salave – Tapia de Casariego
Redacción do Proxecto: 25 de Marzo de 2015
Inicio das Obras: 01 de Setembro de 2015
Fin das Obras: 02 de Marzo de 2016
Tempo Real de Execución: 5 Meses
Liquidación por Contrata: 78.751,25 €
Superficie Útil: 85,01 m2
Superficie Construida: 99,28 m2
Ratio: 793,22 €/m2
Fotografías: Roi Alonso Padín
+ viorarquitectura.com

Arquivado en: arquitectura, obras, vivienda unifamiliar

Tags: , , , , , , , , , ,