Canódromo, Parque de Investigación Creativa | Dear Design Studio

O novo Parque de Investigación Creativa de Barcelona está situado no Canódromo, o emblemático edificio racionalista deseñado polo arquitecto catalán Antoni Bonet i Castellana en 1961.

Canodrómo, Parque de Investigación Creativa Dear Design Studio o2 ext02

Despois da renovación do edificio en 2016, Dear Design Studio gañou o concurso para o deseño de interiores do edificio, e ademais expuxo o deseño da identidade corporativa e da sinalización para dotar ao proxecto de maior coherencia. O desafío era adaptar as instalacións do antigo Canódromo á súa nova función: un espazo flexible e dinámico para as empresas emerxentes e tecnolóxicas das industrias creativas e culturais. Ao mesmo tempo, Dear Design propuxo estimular a relación do edificio co barrio mediante a inclusión de intervencións tecnolóxicas que reflectisen os procesos desenvolvidos no edificio. O deseño interior busca a flexibilidade e dinamismo dos diferentes espazos, preservando as trazas históricas do edificio. A idea principal é respectar e honrar a arquitectura minimalista de Bonet, mediante unha intervención discreta e coidadosa. Dear Design responde a unha necesidade de oficina “hub” que fomente a interacción entre os seus usuarios e promova as formas actuais de traballar: flexibilidade e adaptación dos espazos que permita a mobilidade do usuario.

En canto á identidade visual do proxecto, Dear Design buscaba transmitir valores de velocidade, movemento, progreso e tecnoloxía do novo Parque Creativo, representados gráficamente mediante a descomposición irregular da tipografía en liñas verticais de diferentes espesores e separadas por diversas distancias.

Co fin de crear espazos cómodos e agradables, materiais cálidos como a madeira e os paneis acústicos de wwcb foron utilizados para contrastar coa estrutura de aceiro preexistente e chans de formigón.

O mobiliario utilizado na intervención é unha clara chiscadela ao arquitecto Bonet.

As lámpadas de pé e suspensión, deseñadas por Dear Design, combinan 2 estruturas orixinais da cadeira BKF, un deseño orixinal de Antoni Bonet, cunha pel de tea flexible. As cores preexistentes do edificio orixinal, a amarelo mostaza e o azul claro, recupéranse nas lámpadas de sobremesa, deseñadas por Dear Design, nas estruturas metálicas das mesas, así como nos vinilos da fachada que protexen as oficinas do sol.

Obra: Canodrómo, Parque de Investigación Creativa
Cliente: Concello de Barcelona
Ano: 2016
Emprazamento: Carrer de la Riera d’Horta, 3, Barcelona, España
Superficie: 2312m2
Autor: Dear Design,
Director Creativo: Ignasi Llauradó
Colaboradores: Paulina Calcagno, Sebastián Pereira, Laia Freixes, Cristina Anglès, Fran
Rodríguez
Deseño gráfico: Jordi Rins
Fotografía: Aitor Estévez Olaizola 
+ deardesign.net

Arquivado en: arquitectura, equipamiento dotacional, obras, reforma interior

Tags: , , , , , , , , , , , , ,